spot_img
miercuri, decembrie 8, 2021
spot_img

BREAKING Percheziții la metrou – la sediul USLM și la locuința liderului sindical Ion Rădoi

Direcția Națională Anticorupție face miercuri dimineață percheziții la metrou, la sediul Unitatea – Sindicatul Liber Metrou și la locuința președintelui acestei structuri sindicale, Ion Rădoi.

percheziții la metrou Ion Rădoi despre anunțul Metrorex cotizația la sindicat

Surse judiciare au declarat pentru G4Media că perchezițiile vin după ce Ministerul Transporturilor și Metrorex au evacuat și demolat  o parte din spațiile comerciale controlate de firma sindicatului, Sindomet Servcom SRL, de la metroul din Capitală.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, l-a acuzat pe Ion Rădoi, liderul sindical de la metroul bucureştean, că se află în spatele protestului spontan din martie, care a blocat Capitala. Începând din aprilie, angajații Metorex și ai unor primării de sector (cu excepția celor din sectoarele 3 și 5) au evacuat și demolat mare parte din spaţiile comerciale de la metrou.

Cătălin Drulă a mai acuzat sindicatul condus de Rădoi de corupție în legătură cu încheierea contractului de ocupare a spațiilor comerciale de la metrou. În replică, Ion Rădoi l-a acuzat pe ministru că vrea desființarea sindicatului cu  orice preț.

În plus, procurorii DNA fac percheziții și la Primăria Sectorului 3 (condusă de Robert Negoiță – PSD) și la Primăria Sectorului 5 (condusă de Cristian Popescu Piedone – PPU-sl), singurele două primării care au refuzat să evacueze magazinele și tarabele amplasate de sindicatul de la Metrorex pe spațiul public. Celelalte primării de sector au evacuat spațiile comerciale după ce Metrorex a făcut cereri oficiale în acest sens.

Percheziții la metrou. DNA confirmă

Potrivit unui comunicat al DNA procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2018 – 2021.

„Miercuri, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează percheziţii domiciliare în 16 locaţii situate în municipiul Bucureşti şi judeţele Prahova şi Ilfov, dintre care 3 sunt sedii ale unor instituţii publice”, se precizează în comunicat. (A.B.)

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole