spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

Percheziții la CENAFER, cu Jandarmeria. Anna-Maria Dudas: ”O verificare de rutină”

Au avut loc percheziții la CENAFER miercuri dimineață, în fața sediului central din Calea Griviței din Capitală fiind aduse mai multe mașini ale Jandarmeriei.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, colonelul Sorin Despina, a confirmat pentru Club Feroviar existența perchezițiilor, însă a refuzat să dea detalii: ”Perchezițiile nu au fost făcute de noi, căci nu avem această atribuție, noi am fost doar în sprijinulm unei instituții abilitate a statului. Până nu comunică titularul perchezițiilor, noi nu putem comunica nimic”.

Percheziții la CENAFER. Au fost făcute copii după documente

La rândul ei, Anna-Maria Dudas, directorul general al CENAFER, a confirmat pentru Club Feroviar că oamenii legii au fost în instituția pe care o conduce încă de la primele ore ale dimineții și până în jurul orei 15,00.

”A fost o verificare de rutină a Poliției Transporturi. A durat mai mult până le-am făcut copii după documentele pe care le-au cerut. Au vrut copii după documente de la o clasă de curs”, a declarat ea.

CENAFER asigură formarea profesională și calificarea în domeniul feroviar

Centrul Naţional de Calificare şi Instruire Feroviară – CENAFER s-a înfiinţat prin Ordonanţa Guvernului României nr. 58/2004, aprobată prin Legea nr. 408/2004, cu modificări în Legea nr. 329/2009 (forma consolidată 03/04/2012). Centrul este organizat şi funcţionează ca instituţie publică cu personalitate juridică în subordinea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, se arată în prezentarea de pe site-ul instituției.

CENAFER este desemnat ca organismul naţional specializat al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii să asigure formarea, calificarea, perfecţionarea şi verificarea profesională periodică a personalului care efectuează activităţi specifice desfăşurării transportului feroviar în condiţii de siguranţă a circulaţiei, securitate a transporturilor şi de calitate a serviciilor feroviare, precum şi participarea în comisiile de autorizare a personalului cu responsabilităţi în siguranţa circulaţiei din transportul feroviar.

Pe lângă activităţile principale, Centrul Național de Calificare şi Instruire Feroviară – CENAFER efectuează analize şi elaborează studii privind îmbunătăţirea conţinutului şi creşterea eficienţei activităţii de formare-calificare, perfecţionare şi verificare profesională periodică a personalului care efectuează operaţiuni feroviare.

Ultimele Articole