spot_img
miercuri, august 10, 2022
spot_img

Patru oferte pentru proiectul feroviar Rijeka Brajdica

Administratorul infrastructurii feroviare din Croatia, HŽ Infrastruktura, a anuntat ca au fost depuse patru oferte pentru proiectul de dezvoltare a platformei multimodale a Portului Rijeka, estimat la 237 de milioane de kuna (31,45 milioane de euro).
Valoarea totala a proiectului este de 35,6 milioane de euro, contributia HŽ Infrastruktura fiind de 26 de milioane de euro. Rata de cofinantare maxima in cadrul CEF se ridica la 85% din valoarea totala a proiectului, 30,26 de milioane de euro.
In cadrul proiectului, gara Rijeka Brajdica va fi reconstruita, iar un terminal intermodal de containere va fi construit in Brajdica. Acesta va avea un impact semnificativ asupra capacitatii existente a statiei si va raspunde cerintelor tehnice de interoperabilitate pentru reteaua feroviara europeana.
Acordul de finantare al proiectului a fost semnat la sfarsitul lui 2015 si va fi implementat de catre Autoritatea Portului Rijeka si HŽ Infrastruktura.
Proiectul are ca scop modernizarea legaturii feroviare dintre Rijeka si Adriatic Gate Container Terminal, cunoscut si ca Bradjica, una dintre cele cinci locatii ale Portului Rijeka. Acesta se afla pe Coridorul Mediteranean si face parte din Proiectul Global care are ca scop dezvoltarea si imbunatatirea legaturilor intre porturile din partea de nord a Marii Adriatice.
Conform programului de implementare, proiectul ar trebui finalizat pana in decembrie 2019.

Ultimele Articole