Patru ofertanti pentru Linia 4 de metrou din Atena

Compania de stat Attiko Metro, responsabila de sistemul de metrou din Atena, a anuntat ca patru consortii si-au exprimat interesul privind constructia Liniei 4 de metrou din capitala Greciei.
Proiectul are o valoare de 1,45 miliarde de euro si vizeaza constructia primei sectiuni ca parte a Liniei 4 de metrou.
Ofertantii sunt:
• GEK Terna, Vinci si Siemens, un consortiu greco-francez;
• J&P Avax, Ghella si Alstom, un consortiu greco-italiano-francez;
• Aktor, Ansaldo si Hitachi Rail Italy, un consortiu greco-italian;
• FCC, Archirodon si Mytilineos, un consortiu greco-spaniol.

Pana la sfarsitul lui 2019, Attiko Metro va anunta lista scurta a contractorilor selectati, care vor trebui sa isi prezinte ofertele tehnice si financiare pentru sectiunea de linie Alsos Veikou – Goudi (Sectiunea A), in lungime de 13 km.
“Conducerea Attiko Metro saluta interesul si participarea companiilor de constructie din Grecia si din strainatate. Proiectul va contribui la imbunatatirea calitatii vietii si a serviciilor oferite cetatenilor”, precizeaza compania.
Proiectul sectiunii A a Liniei 4 de metrou consta in constructia a 14 statii si a 13 km de linie intre Alsos Veikou si Goudi, oferind o conexiune de transport zonelor dens populate din partea centrala a capitalei precum Zografou, Kesariani, Kolonaki, Exarhia, Kypseli si Galatsi.
Constructia este estimata a fi demarata din 2019 si se va desfasura pe o perioada de 8 ani. Dupa punerea in functiune, linia va asigura transportul a 220.000 de pasageri pe zi.
Planurile viitoare privind Linia 4 de metrou implica extensii catre partea de sud (Ano Ilioipoli), catre nord (in Maroussi), iar de aici o alta extensie tot catre nord, in Ethniki Odos, si una catre nord-vest (in Perissos). Linia in forma de “U” consta in doua sectiuni radiale catre Galatsi si Maroussi, precum si o sectiune centrala care traverseaza centrul orasului. Cand intreaga linie va fi data in folosinta, alaturi de extensii, lungimea sa va fi de 33 de km, deservita de 30 de statii.
Extensiile Liniei 4:
Sectiunea A: Alsos Veikou – Goudi (12,9 km, 14 statii, in licitatie);
Sectiunea B: Goudi – Maroussi (9,6 km, 8 statii)
Sectiunea C: Evangelismos – Ano ilioupoli (3,6 km, 3 statii)
Sectiunea D: Alsos Veikou – Perissos (3 km, 2 statii)
Sectiunea E: Maroussi – National Road (4,4 km, 3 statii)