Patru companii vor transforma automotorul diesel Coradia Lint intr-unul hibrid

In cadrul InnoTrans 2018, Abellio Rail Mitteldeutschland, Alstom, Nahverkehrsservice Sachsen-Anhalt GmbH (NASA) si Rolls-Royce au semnat o scrisoare de intentie pentru a implementa impreuna o noua solutie hibrid de tractiune pentru trenurile diesel Coradia Lint detinute de Abellio.

„Fiind unul dintre cei mai mari operatori de servicii de transport feroviar de calatori la nivel local in regiunea Saxonia-Anhalt, suntem constienti de rolul pe care il jucam in protectia mediului si de aceea, prin acest proiect, facem un pas inainte in tranzitia catre solutii de transport cu emisii scazute”, a declarat Stephan Schreier, Director Operatiuni in cadrul Abellio.

Cele patru companii au cazut de acord sa realizeze studiile de fezabilitate tehnica cu privire la integrarea sistemelor hibrid de tractiune dezvoltate de MTU, o subsidiara Rolls-Royce, in vehiculele Coradia Lint si utilizarea acestora pe rute din regiunea Dieselnetz Saxony-Anhalt, o retea de cale ferata din Germania pe care opereaza trenuri diesel.

Companiile intentioneaza sa transforme intregul parc de 54 de vehicule Coradia Lint. Sistemul de tractiune hibrid combina un motor diesel modern cu unul electric si baterii care recupereaza energia generata in timpul franarii, reducand astfel consumul de combustibil si emisiile de dioxid de carbon cu pana la 25%. In plus, posibilitatea de a opera folosind energia generata de baterii poate reduce poluarea fonica in orase si in zona garilor cu pana la 75%.

Abellio va lansa serviciile de transport cu pasageri in statul Saxonia-Anhalt in decembrie 2018 pe 16 linii neelectrificate din acest stat folosind 54 de trenuri Coradia Lint. Contractul care include conversia primelor trei astfel de vehicule la sistemul de tractiune hibrid dezvoltat de MTU ar putea fi semnat pana la sfarsitul lui 2018. Programul de conversie ar putea dura mai putin de trei ani, dupa care vor fi testate vehiculele pentru a strange date cu privire la operarea parcului de vehicule hibrid in conditii de circulatie zilnica normala.

Trenul Coradia Lint, care face parte din gama Alstom de trenuri modulare, este un automotor diesel cu un consum de combustibil redus care poate atinge viteze de pana la 140 km/h.