spot_img
miercuri, februarie 8, 2023
spot_img

GALERIE FOTO A fost montată Pasarela Popești Vest, peste liniile de metrou în dreptul stației Berceni

Pasarela Popești Vest, cu o greutate de aproape 100 de tone, care va lega Sectorul 4 de orașul Popești Leordeni, a fost montată peste liniile de metrou ale Magistralei 2.

Operațiunea, deosebit de dificilă din punct de vedere tehnic, a fost făcută cu un utilaj de aproape 500 de tone.

Amplasată pe trei terenuri, dintre care două aparținând domeniului public al Sectorului 4 și orașului Popești-Leordeni, iar altul, aflat în administrarea Metrorex SA, pasarela Popești Vest va deservi zona de sud a Capitalei și va face legătura între Sectorul 4 și Popești-Leordeni.

În prezența primarului Sectorului 4, Daniel Băluță, a fost montat primul tronson cu o lungime de 22 de metri din totalul pasarelei de 65 de metri, lucrare ce va fi finalizată în maximum trei săptămâni. Pasarela care unește Sectorul 4 de Popești Leordeni și cântărește aproximativ 100 de tone va asigura circulația zilnică a aproximativ 8.000 – 12.000 de locuitori din Sectorul 4 și Popești-Leordeni.

Pasarela Popești Vest va facilita accesul la stația de metrou

Odată cu realizarea acestui obiectiv, timpul de deplasare din orașul Popesti către stația de metrou Berceni se va reduce de la 15-20 minute la mai puțin de 5 minute, a informat primăria Sectorului 4. “Obținem o victorie extrem de importantă pentru oamenii din Sectorul 4 și pentru cei din Popești Leordeni, pentru că, în fiecare zi, toți cei care folosesc stația de metrou vor face o economie de circa 15-20 de minute, pe de o parte. Vorbim despre un obiectiv, care alături de toate celelalte investiții ce s-au făcut pe Șoseaua Berceni, precum lărgirea la patru benzi, parcările, lucrările la noua stația de metrou, care vor începe în curând, plus obiectivul foarte important pe care Ministerul Transporturilor și CNAIR l-au început, și anume, sensul giratoriu suspendat, nu face altceva decât să creeze premisele ca această parte a Bucureștiului, ce a fost uitată în ultimii 30 de ani, să renască, să se transforme într-un loc în care investitorii să aibă toate condițiile pentru a crea noi locuri de muncă și multe facilități. Totodată, țin să le mulțumesc celor din conducerea Minitserului Transporturilor și Metrorex pentru tot sprijinul pe care ni l-au acordat în vederea realizării acestui obiectiv important pentru cele două comunități”, a declarat primarul Daniel Băluță.

Pasarela de 65 de metri va fi realizată dintr-o structură metalică, cu fațade longitudinale din panouri vitrale mari din tâmplărie tip perete cortină, cu geam duplex securizat. Pentru siguranța pietonilor, clădirea va fi echipată cu un sistem de supraveghere internă, racordat la dispecerat.

Valoarea totală a investiției este de 6.166.353,62 lei fără TVA.

Ultimele Articole