spot_img
marți, ianuarie 31, 2023
spot_img

Regionala București a CFR SA vrea să repare o pasarelă peste calea ferată la Buftea

Regionala București a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA vrea să repare o pasarelă peste calea ferată la Buftea, aflată în stare de degradare.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat marți anunțul de licitație cu titlul ”Pasarelă pietonală km 17+210 linia 300 București Nord –Brașov (expertiză și DALI)”. Valoarea totală estimată a contractului este de 60.000 de lei, echivalentul a aproximativ 12.000 de euro.

Pasarela pietonală este metalică, formată dintr-o grindă cu zăbrele continuă cu o lungime totală de 64 m (incluzând și scările de acces) și supratraversează la km 17+210 un fascicul de șapte linii existente în capul Y al stației Buftea.

Pasarelă peste calea ferată la Buftea, mâncată de rugină

La nivelul suprastructurii pasarelei se constată prezența unor zone cu degradări extinse de culoare neuniformă, pete negre, impurități, pete de rugină.

Contravântuirile verticale formate din cadre cu zăbrele legate cu nituri prezintă pete de rugină extinse. De asemenea, starea platelajelor metalice prezintă o stare avansată a striațiilor care pot favoriza pe timp de intemperii accidentarea prin alunecare a pietonilor. Din cauza stării avansate de degradare a prinderilor elementelor structurii metalice a scărilor ce fac accesul pe pasarela pietonala (mâna curentă, treptele metalice), dar și din cauza lipsei unui sistem de iluminare, pasarela prezintă un risc ridicat de accidentare a pietonilor, se arată în Caietul de sarcini al procedurii de achiziție.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 31 ianuarie 2023, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până pe 31 mai 2023.

Ultimele Articole