spot_img
luni, februarie 6, 2023
spot_img

O pasarelă din gara Câmpulung Est, cedată de CFR SA către administrația locală

O pasarelă din gara Câmpulung Est va fi cedată de Compania Națională de Căi Ferate CFR SA către administrația locală din Câmpulung Moldovenesc.

Pe site-ul Ministerului Transporturilor a fost postat, în dezbatere publică, proiectul de Hotărâre a Guvernului privind trecerea bunului ,,Pasarelă pietonală peste liniile nr.2-5, st. Câmpulung Est“ din domeniul public al statului, administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii şi concesiunea Companiei Naționale de Căi Ferate ,,C.F.R.“-S.A. – Sucursala Regională C.F. Iaşi, în domeniul public al Municipiului Câmpulung Moldovenesc și în administrarea Consiliului Local al Municipiului Câmpulung Moldovenesc.

Pasarelă din gara Câmpulung Est, construită în 1957

Pasarela respectivă a fost construită în anul 1957 în  staţia de cale ferată Câmpulung Est la km. 67+080, corespunzător liniei de cale ferată 511, Gura Humorului-Ilva Mică şi este un obiectiv de largă utilitate publică, cu trafic pietonal intens, care asigură legătura între Calea Bucovinei (DN17), strada Mioriței și strada Izvorul Alb din Municipiul Câmpulung Moldovenesc.

Pasarela pietonală, aflată în concesiunea CFR SA, Sucursala Regională C.F. Iaşi supratraversează liniile 2, III, 4 și 5 din staţia C.F. Câmpulung Est, capătul Y și are o lungime de 30,60 m. Durata de funcționare a pasarelei este depășită, iar pentru menținerea în stare de funcționare este necesară stabilirea stării tehnice, astfel încât să fie la nivelul cerințelor de siguranță și de confort.

Primăria Municipiului Câmpulung Moldovenesc a comunicat faptul că își menține disponibilitatea de preluare a bunului în cauză, că va păstra destinația actuală a acestuia, în sensul că prin executarea lucrărilor de modernizare și de întreținere se va asigura în continuare aceeași utilitate în interesul public feroviar, respectiv se va asigura accesul călătorilor, precum și al personalului CFR de specialitate, în cazul efectuării lucrărilor la instalațiile feroviare și se vor respecta toate condiționările privind exploatarea instalațiilor feroviare.

Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 15/28.01.2021, Primăria Municipiului Câmpulung Moldovenesc şi-a exprimat acordul privind trecerea bunului în cauză din domeniul public al statului, administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii şi concesiunea CFR SA  în domeniul public al Municipiului Câmpulung Moldovenesc și în administrarea Consiliului Local al Municipiului Câmpulung Moldovenesc. În acest sens, CFR SA a obţinut aprobarea Adunării Generale a Acţionarilor nr. 23/ 17.06.2020.

Ultimele Articole