miercuri, iunie 26, 2024
spot_img

GALERIE FOTO Pasarela de la Depoul Berceni, peste liniile de metrou, este aproape gata

Pasarela de la Depoul Berceni, peste liniile de metrou ale Magistralei 2, investiție a Primăriei Sectorului 4 al Capitalei şi a Primăriei oraşului Popeşti Leordeni, este aproape finalizată.

”Pasarela pietonală peste stația de metrou Berceni este aproape finalizată. Un proiect mult așteptat în sudul Capitalei. Pasarela pietonală traversează liniile Depoului Berceni, facilitând accesul la stația de metrou omonimă pentru locuitorii din Popești Leordeni. Fără această nouă cale de acces, locuitorii din Popești Leordeni ar fi în continuare îngrădiți de Magistrala 2, care circulă pe la suprafață pe această porțiune. În prezent, singurul punct de trecere pentru riverani este Strada Amurgului, aceștia fiind forțați să parcurgă 1 kilometru până la Dimitrie Leonida pentru a lua metroul. Noua pasarelă va rezolva această situație frustrantă, reducând distanța până la metrou cu peste 500m și transformând stația Berceni dintr-un separator urban într-un hub accesibil de transport public rapid. Lucrarea este realizată printr-un parteneriat între Popești Leordeni și Sectorul 4, cu fonduri de la bugetele locale. Până acum nu a fost anunțată data inaugurării acestui obiectiv”, a anunțat vineri Asociația Metrou Ușor, care a postat și fotografii de la fața locului.

Ce spune primarul Daniel Băluță despre pasarela de la Depoul Berceni

Pasarela de la Depoul Berceni”Numărul de persoane pe care îl estimăm că vor trece pe această pasarelă zilnic este între 8.000 şi 12.000. Acestea, în mod uzual, petrec 20 de minute în trafic, folosind această pasarelă, discutăm de sub cinci minute în care au timp să o parcurgă”, declara la finele lunii iunie primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, într-o conferinţă de presă.

Pasarela va fi construită peste linia de metrou de suprafață care este paralelă cu Șoseaua Berceni. De la stația Dimitrie Leonida (fostă IMGB) de pe Magistrala 2, metroul își continuă traseul la suprafață, până la ultima stație, Berceni (fostă Depoul IMGB).

În zonă este programată a fi construită şi o parcare cu 600 de locuri.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Agireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole