spot_img
miercuri, decembrie 7, 2022
spot_img

Încep lucrările la Pasajul Eroii Revoluției. Legătură între stațiile de tramvai și metrou

Primăria Sectorului 4 a anunțat vineri că încep lucrările la Pasajul Eroii Revoluției, care va face legătura întra stația de metrou și cele de tramvai.

„Început în urmă cu foarte mulți ani și ulterior pus în conservare până anul trecut, când a intrat în administrarea Sectorului 4 al Municipiului București, Pasajul Pietonal Eroii Revoluției va deveni cel mai modern nod intermodal, la standarde occidentale, ce va putea promova mobilitatea și accesibilitatea cetățenilor”, se arată în comunicatul dat publicității de Primăria Sectorului 4.

Duminică seara, traficul rutier în zonă se va desfășura restricționat, odată cu începerea lucrărilor. Pentru început se va interveni la trotuarul și prima bandă de circulație din fața Cimitirului Bellu, urmând apoi să se lucreze etapizat și pe celelalte benzi de circulație, fără a aglomera zona cunoscută drept una dintre cele mai sufocate din Capitală.Toate trecerile de pietoni vor fi eliminate, după ce va fi finalizat Pasajul Eroii Revoluției

Toate trecerile de pietoni din intersecția Eroii Revoluției vor fi eliminate și mutate în subteran, respectiv în pasajul pietonal, astfel încât locuitorii sectorului 4 să nu mai fie nevoiți să traverseze intersecția în condiții de risc, iar șoferii să poată circula în condiții de trafic fluent. În prezent, călătorii trebuie să parcurgă sute de metri pentru a ajunge în stațiile de tramvai sau autobuz, precum și la stația de metrou, iar traficul intens face ca această intersecție să fie extrem de greu de traversat.

Ca urmare a lucrărilor pe care Sectorul 4 al Municipiului București le va demara și având în vedere că Piața Eroii Revoluției este un punct intermodal de transport, pasajul pietonal va face corespondență atât cu stația de metrou, cât și cu celelalte stații STB. Acesta va avea o lungime de 40 de metri, o lățime de 4,5 metri, trei căi de acces, trei escalatoare și trei lifturi pentru persoanele cu dizabilități.

Lucrările pentru modernizarea și consolidarea acestui pasaj pietonal vor dura aproximativ un an.

Ultimele Articole