spot_img
duminică, noiembrie 27, 2022
spot_img

Pasajul Drajna, grad de finalizare de 50%. Când se închide circulația feroviară

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a verificat vineri după-amiază lucrările la Pasajul Drajna, peste calea ferată București-Constanța, în dreptul stației Ciulnița.

„Am verificat astăzi lucrările de le Pasajul de la Drajna, din județul Călărași. Sunt mulțumit de modul în care evoluează lucrările! Constructorul român a ajuns aproape la 50%, în condițiile în care a început lucrările în luna ianuarie! Dacă va menține ritmul de lucru, sunt șanse mari ca Pasajul de la Drajna (2,74 km) să fie deschis mai devreme decât prevede contractul (iunie 2023). Proiectarea și construcția acestui pasaj au o valoare de 98,12 milioane de lei (fără TVA) și sunt finanțate prin POIM. Pasajul de la Drajna va aduce o serie de beneficii la nivel regional și național:

  1. Creșterea vitezei de tranzitare prin eliminarea timpilor pierduți acum la barieră.
  2. Creșterea siguranței rutiere prin eliminarea traversării la nivel a căii ferate.

Pasajul de la Drajna va traversa  DN3A și linia de cale ferată  București-Constanța și face parte din viitorul Drum Expres Călărași-Brăila”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.Lucrările la Pasajul Drajna vor presupune și închiderea circulației feroviare

Șantierul de la Drajna va presupune și o etapă în care se va închide circulația feroviară, pentru supratraversarea căii ferate.

„Se va închide circulația pe timp de noapte. Vom stabili împreună cu cei de la CFR (CNCF CFR SA – n.red.) un program astfel încât să-și facă lucrarea cei de aici și să nu afecteze foarte mult traficul feroviar spre mare”, a spus Sorin Grindeanu.

Lucrarea este realizată de Arcada Company Galați.

Ultimele Articole