spot_img
vineri, octombrie 7, 2022
spot_img

Primăria Ploiești vrea să preia de la Ministerul Transporturilor Pasajul CFR Podul Înalt

Primăria Ploiești va solicita Guvernului emiterea unei Hotărâri pentru a prelua din administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Pasajul CFR Podul Înalt.

Aceasta face parte dintr-un amplu proiect de sistematizare a zonei, care va include și lărgirea la patru benzi a străzii Gheorghe Grigore Cantacuzino, informează site-ul local Telegrama.

Un proiect privind aprobarea transmiterii acestei solicitări a fost inclus pe ordinea de  zi a ședinței Consiliului Local care va avea loc în această săptămână. Municipalitatea intenționează să preia, în domeniul public, din administrarea Ministerului Transporturilor, pasajul și terenurile aferente, în suprafață de aproape 600 mp.

Pasajul CFR Podul Înalt, parte a unui proiect cu finanțare europeană

Solicitarea va fi formulată în contextul în care, în luna septembrie a anului trecut, conducerea Primăriei Ploiești anunța că a fost semnat contractul de finanţare pentru proiectul care va rezolva problema traficului din zona Vest – Podul Înalt, prin lărgirea la patru benzi a străzii Gheorghe Grigore Cantacuzino în zona Pasaj CFR Podul Înalt, reabilitarea str. Gh. Grigore Cantacuzino, tronson Șoseaua Vestului – limita oraș, inclusiv construirea unui terminal multimodal. Practic, carosabilul din zona pasajului CFR Podul Înalt va fi extins de la o bandă pe sens la două benzi pe sens, cu bandă dedicată transportului public pe tronsonul Selgros – intersecţie Şoseaua Vestului.

Modernizarea ieşirii din Ploiești spre Târgovişte va mai include amenajarea de piste de biciclete şi construirea unui terminal multimodal pe o parte din terenul actualului depou de troleibuze. Primăria Ploieşti a primit oficial finanţare UE pentru lărgirea la 4 benzi din zona Podul Înalt şi amenajarea unui terminal de transport în comun. Obiectivul de investiţii este evaluat la 65,5 milioane de lei.

Ultimele Articole