miercuri, iunie 26, 2024
spot_img

A început organizarea de șantier pentru Pasajul Brănești, peste Magistrala 800

Constructorul român Tracon a început organizarea de șantier pentru Pasajul Brănești, peste Magistrala feroviară 800 București-Constanța.

Valoarea contractului este de 45,6 milioane de lei (echivalentul a 11,6 milioane de euro), iar durata de execuție a proiectului este de un an și jumătate.

Primăria Comunei Brănești din județul Ilfov a semnat la sfârșitul anului trecut contractul pentru proiectarea și execuția pasajului peste linia ferată București-Constanța cu antreprenorul român Tracon, potrivit Economedia.ro. Finanțarea din PNRR este de 50%.



Pasajul Brănești va avea o lungime de 450 de metri

Pasajul peste calea ferată de la Brănești va avea o lungime de 450 de metri. Obiectivul principal al proiectului este de a fluidizia traficul rutier prin eliminarea staționării la bariera de la trecerea la nivel și de a asigura legătura între DN3 și Autostrada A2.

Pasajul rutier peste linia de cale ferată și drumul de legătură sunt amplasate pe strada Industriilor III, în intravilanul localității Brănești și fac legătura între DN 3 și Strada Gării. Aici se vor face următoarele lucrări: pasaj superior cu suprastructura mixtă oțel-beton și terasamente din pământ armat și rampe de acces, drum de legătură între DN3 și pasaj peste linia CF, bretele pasaj, amenajare intersecție cu DN3 (sens giratoriu).

La modernizarea Magistralei 800 pentru viteza maximă de 160 km/oră, realizată la începutul anilor 2000, nu au fost eliminate trecerile la nivel, iar din această cauză s-au produs multe accidente. Recent, un pasaj similar a fost construit la Drajna de Arcada Company Galați. De asemenea, o procedură pentru construcția unui pasaj denivelat a fost lansată și la Lehliu, așa cum a scris recent Club Feroviar.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Agireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole