spot_img
vineri, septembrie 30, 2022
spot_img

O grindă dintr-un pasaj rutier s-a prăbușit peste calea ferată. Circulația feroviară, afectată

O grindă dintr-un pasaj rutier s-a prăbușit peste calea ferată joi după-amiază, fapt care a afectat circulația feroviară între Brașov și Sfântu Gheorghe. Inițial, circulația trenurilor a fost oprită, iar apoi s-a reluat cu tracțiune diesel.

O parte din pasajul rutier Prejmer a căzut. O parte de pe DN 10, spre Prejmer a căzut în această după-amiază, blocând traficul feroviar spre Sfântul Gheorghe, a informat inițial site-ul Brașov Metropolitan.

Pasajul este în șantier, iar Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov a impus deja de mai multe zile, restricții de tonaj. Aceste restricții nu au fost însă respectate, mai ales în condițiile în care Poliția Rutieră nu a asigurat un echipaj permanent în zonă.

Incidentul a afectat și circulația pe calea ferată de dedesubt, acolo unde a căzut una dintre grinzile de beton.

Ulterior, SNTFC CFR Călători a informat, printr-un comunicat postat pe site-ul său, că urmare a comunicării managerului de infrastructură – CFR SA privind lipsa de tensiune în linia de contact și întreruperea circulației între staţiile Hărman și Prejmer, din cauza căderii unei grinzi de beton dintr-un pod rutier, sunt afectate următoarele trenuri:

Regio 4508 Gheorgheni–Brașov staţionează între staţiile Hărman – Prejmer

Regio 4513 Brașov–Toplița staționează în Braşov

Regio 4510 Toplița–Brașov

Regio 4581 şi Regio 4582 Brașov–Sfântu Gheorghe şi retur, vor fi anulate

CFR Călători a pus la dispoziția managerului de infrastructură – CFR SA, locomotive diesel. „Până la redeschiderea circulaţiei în condiţii de siguranţă, pot fi posibile întârzieri ale trenurilor de călători, dar și ale altor trenuri din graficul de circulație pentru a se asigura legăturile la trenurile întârziate. De asemenea, programul de circulație în zona afectată se va desfășura în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA. CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile create de acest incident şi le mulţumește pentru înţelegere”, se arată în comunicatul menționat.

O grindă dintr-un pasaj rutier s-a prăbușit peste calea ferată. Circulația s-a reluat cu tracțiune diesel

La rândul ei, purtătorul de cuvânt al CNCF CFR SA, Oana Brânzan, a precizat: „La fața locului au acționat echipele CNAIR, pasajul respectiv fiind în administrarea companiei de drumuri. Din punct de vedere al traficului feroviar, menționez faptul că, începând cu ora 18.55 s-a reluat circulația feroviară, cu tracțiune Diesel, pe relația Hărman – Prejmer. Trenurile care circulă dublate cu locomotivă Diesel între Hărman și Prejmer sunt următoarele: 4513, 1646 și 12406. Echipele feroviare de intervenție ale SRCF Brașov vor acționa în zona respectivă, într-o fereastră de grafic, pentru remedierea deranjamentelor la linia de contact, astfel încât să fie restabilită circulația în condiții normale de trafic”.

Ultimele Articole