marți, octombrie 3, 2023
spot_imgspot_img

Consiliul Județean Ilfov vrea să construiască un pasaj peste calea ferată la Buftea

Consiliul Județean Ilfov vrea să construiască un pasaj peste calea ferată la Buftea și a lansat o licitație pentru proiectare și execuție.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Pasaj rutier suprateran pe strada Recoltei/strada Rândunelelor la intersecţia cu calea ferată, localitatea Buftea. Valoarea totală estimată a contractului, care va trebui dus la bun sfârșit într-un an și jumătate, este de 56.121.516,99 lei, echivalentul a peste 11 milioane de euro.

Câștigătorul licitației va avea ca sarcini întocmirea proiectului tehnic și a detaliilor de execuție, documentații tehnice necesare în vederea obținerii acordurilor, avizelor și autorizațiilor, PAC, POE și asigurarea asistenței tehnice pe parcursul execuției lucrărilor, verificarea tehnică a proiectării, dar și execuția lucrărilor. Va fi un pasaj suprateran peste calea ferată cu trei deschideri (grinzi simplu rezemate) cu lungimea de 33 m, rampe de acces la pasaj superior realizate ca structuri de sprijin din pământ armat cu parament vertical, drum de servitute pe partea cu localitatea, panouri de protecție a instalațiilor CF și fonică (sticlă acrilică) pe partea cu localitatea (după caz). De asemenea, se vor face relocarea rețelelor de utilități, respectiv noi racorduri la branșamente (după caz).

Investiția este finanțată din bani europeni, prin Programul Operational Regional – POR.

Condiții de participare la licitația pentru un pasaj peste calea ferată la Buftea

Pentru participarea la procedura de achiziție, ofertantul trebuie să demonstreze că cifra de afaceri anuală totală/generală în fiecare dintre exercițiile financiare aferente anilor 2020, 2021, 2022 a fost de minimum 45 de milioane de lei.

De asemenea, ofertantul trebuie să facă dovada că a dus la bun sfârșit în ultimii cinci ani raportați la termenul limită de depunere a ofertelor lucrări similare în valoare cumulată de minimum 45 de milioane de lei fără TVA, la nivelul unuia sau maximum trei contracte. Prin „lucrări similare” se înțeleg lucrări pentru construcție nouă și/sau modernizare, consolidare și/sau reabilitare și/sau reparații capitale la ”lucrări de artă constând în poduri/pasaje/viaducte aferente infrastructurii de transport rutier/feroviar” similare sau superioare din punctul de vedere al complexității și/sau scopului.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 23 octombrie 2023, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până pe 23 februarie 2024.

Ultimele Articole