marți, iunie 6, 2023
spot_img

Pasaj pe sub calea ferată, reabilitat de Primăria Brașov. Devenise groapă de gunoi

Un pasaj pe sub calea ferată, care face legătura între străzile Crinului și Ceferiștilor (cartierele Florilor și Craiter), a fost reabilitat și repus în folosință de Primăria Brașov.

pasaj pe sub calea ferată

”Am finalizat lucrările de reabilitare a pasajului subteran pietonal care face legătura între strada Ceferiștilor și strada Crinului. Lucrările au durat aproximativ două săptămâni. În prima etapă s-au făcut igienizările corespunzătoare pentru a putea interveni echipele de reparații. Lucrările de reabilitare au constat în refacerea tencuielilor, zugrăveli, reabilitarea treptelor de acces, înlocuirea mâinii curente, montarea de noi corpuri de iluminat și a camerelor de luat vederi pentru a asigura o siguranță sporită cetățenilor, refacerea canalizării“, a declarat pentru site-ul local Observatorul de Brașov Raul Negoiță, directorul Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Municipiului Brașov.

Pasaj pe sub calea ferată, transformat în groapă de gunoi

Pasajul era foarte rar folosit, cetățenii preferând accesul, mai scurt, dar și mai periculos și ilegal, peste liniile de cale ferată.

Din această cauză devenise un spațiu de depozitare a deșeurilor sau era utilizat de persoanele fără adăpost, astfel că și celor care voiau să îl utilizeze le era frică, mai ales noaptea, și alegeau tot varianta traversării peste linii.

Odată cu reabilitarea pasajului, legătura între cele două cartiere este mult mai sigură. Regionala Brașov a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA a montat, în zona respectivă, și garduri pentru blocarea accesului pietonal peste linii.

Ultimele Articole