spot_img
miercuri, martie 22, 2023
spot_img

Pasageri uitați în câmp de CFR Călători timp de patru ore, pe București-Constanța

Uitați în câmp de CFR Călători patru ore, din cauza faptului că operatorul feroviar de stat nu a reușit să aducă în timp util o locomotivă în locul celei care se defectase.

Aceasta este povestirea unui pasager al trenului IR 1681 Brașov-Constanța din data de 29 ianuarie (duminica trecută), redată pe site-ul Funky Travel. El precizează încă din capul locului că povestea sa nu are menirea de a descuraja călătoriile cu trenul, fiind un mare amator de soluții alternative de transport, însă critică, pe bună dreptate, lipsa de comunicare de la nivelul CFR Călători.

„Suntem în câmp, la o oră distanță de București. A cedat locomotiva. A bubuit, mai exact.  În spatele meu, un copil de 9 ani îi îmbărbătează pe toți să privească partea plină a paharului, avem caldură încă. Unele becuri se sting. Cade curentul și bateriile de la telefon sunt aproape leșinate. În fața mea, niște adolescenți joacă ȚOMAPAND(T)? A trecut o eternitate, nici nu mai știu de la ce vine acronimul. Ni se spune că vine o locomotivă în 30 de minute. A trecut deja o oră și jumătate și tot în câmp suntem. Cei din celelalte vagoane mai vin la noi, că aici e cald, în continuare. (…) Au trecut deja 3 ore, cred, de stat în câmp. (…) Sună de trei ori la CFR, că încă mai avea baterie. I se spune că trenul are întârziere: Da, doamnă, știm, suntem în el, fără apă și mâncare. (…) Cu asta am rămas la ora 3 dimineața cănd am ajuns acasă, nu cu cele 4 ore în câmp, blocați, pe ruta București-Constanța, fără apă, mâncare și curent, într-un vagon Babilon.”

Povestea integrală o puteți citi pe site-ul Funky Travel.

Pasageri uitați în câmp de CFR Călători. Operatorul bagatelizează incidentul

Contactați de site-ul menționat, reprezentanții CFR Călători susțin că „din cauza condițiilor meteo nefavorabile între staţiile Dor Mărunt – Dragoş Vodă, a intervenit o disfuncționalitate tehnică la locomotiva trenului IR 1681 Braşov – Constanţa (n.r. disfuncționalitate neprecizată). Trenului i-a fost asigurată o locomotivă de ajutor în cel mai scurt timp posibil, ce a sosit de la Ciulniţa. Reglementările specifice aferente unei astfel de situaţii, precum şi condiţiile meteorologice nefavorabile au condus la  impunerea restricţiilor de viteză pe anumite sectoare, ce a generat de la momentul punerii la dispoziţie a locomotivei şi până la finalizarea tuturor procedurilor aferente unei astfel de situații (acțiuni de manevră, atașare, proba frânei etc), o întârziere de aproximativ 200 de minute. Trenul IR 1681 şi-a reluat circulația în condiții de siguranță. În staţia Feteşti pasagerii au primit apă. CFR Călători le cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile create de acest incident şi le mulţumește  pentru înţelegere.”

Ultimele Articole