spot_img
vineri, decembrie 3, 2021
spot_img

Parteneriat Metrorex-Universitatea de Arhitectură pentru renovarea stațiilor de metrou

Un parteneriat Metrorex-Universitatea de Arhitectură “Ion Mincu” a fost gândit pentru proiectarea renovării stațiilor de metrou.

parteneriat Metrorex-Universitatea de Arhitectură
– Profesorul arhitect. Sorin Vasilescu, din cadrul „Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, vorbrste despre vladirea veche a Scolii de Arhitectura, în cadrul proiectului „Clădirile României Centenare.
Intrarea principala in cladirea veche a Scolii de Arhitectura

La sediul Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” a avut loc în cursul zilei de miercuri o întâlnire între directorul general al Metrorex, Ștefan Paraschiv, rectorul Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” București, prof. univ. dr. arh. Marian Moiceanu, și președintele Senatului Universității, prof. dr. arh. Cristian Drughean.

Participanții la întâlnire au discutat despre elaborarea unui parteneriat între instituții pentru explorarea de idei și concepte în vederea amenajării stațiilor de metrou din București, cu accent pe acelea în care au fost dezafectate spațiile comerciale amplasate ilegal pe domeniul public al statului, se arată într-un comunicat dat publicității joi dimineață de Metrorex.

Parteneriat Metrorex-Universitatea de Arhitectură. Studenții vor da stațiilor de metrou un suflu nou

După finalizarea acestei faze exploratorii și semnarea unui parteneriat între Metrorex și Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” București, va fi lansat un prim proiect în cadrul Facultății Arhitectură de Interior pe această temă.

Astfel, studenții, sub coordonarea cadrelor universitare, vor contribui la eforturile de a reda stațiilor de metrou un suflu nou și un concept de amenajare adaptat transportului modern de călători, se mai arată în comunicatul citat. (A.B.)

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole