miercuri, iunie 7, 2023
spot_img

Parteneriat Hitachi – GCRE Marea Britanie

Hitachi Rail și Centrul Global de Excelență Feroviară (GCRE) din Marea Britanie au semnat un acord pentru a testa cele mai noi tehnologii feroviare, după ce Hitachi Energy a câștigat o licitație competitivă pentru a furniza un Convertor Static de Frecvență destinat gestionării rețelelor electrice și asigurării securității energetice.

Acest parteneriat strategic exemplifică abordarea colaborativă a Hitachi, ce folosește expertiza vastă în energie verde și mobilitate pentru a oferi soluții inovatoare pe lanțul energie eoliană – tracțiune finală în Marea Britanie, potrivit companiei japoneze.

În ceea ce va reprezenta un impuls major pentru lanțul de aprovizionare feroviar din Regatul Unit, Hitachi va testa noi trenuri construite în Marea Britanie, tehnologia bateriilor și soluții digitale la centrul de testare din Țara Galilor. Hitachi va folosi instalația de 400 de milioane de lire sterline a GCRE pentru a testa viitorul material rulant și tehnologia sa de pionierat în domeniul bateriilor, care a fost dezvoltată în colaborare cu Turntide.

Hitachi și GCRE văd oportunitatea de a face din site un hub pentru tehnologia feroviară digitală prin testarea atât a soluțiilor de semnalizare digitală, cât și de monitorizare a infrastructurii. Hitachi a dezvoltat soluții digitale care pot automatiza operarea liniilor, a liniilor aeriene de alimentare și monitorizarea vegetației, pentru a identifica defecțiunile și a reduce costurile.

GCRE poate sprijini etapele următoare de dezvoltare, care includ utilizarea inteligenței artificiale (AI) pentru a prezice zonele cu risc de defecțiune și care merită întreținere preventivă.

Hitachi are 187 de trenuri interurbane în serviciu de pasageri cu sistemul european de control al trenurilor (ETCS), ceea ce creează o oportunitate de a testa actualizările viitoare ale ETCS pentru a asigura o tranziție fără probleme în semnalizarea digitală.

Ultimele Articole