spot_img
vineri, octombrie 7, 2022
spot_img

Parlamentul UE: Liniile de tren dezafectate, transformate în piste de biciclete

Parlamentul European a realizat o propunere de rezoluție către Comisia Europeană în care cere, printre altele, ca liniile feroviare dezafectate să fie transformate în piste de biciclete.

Parlamentul solicită sinergii sporite între rețeaua europeană de rute cicliste EuroVelo și TEN-T pentru a face infrastructura ciclabilă mai sigură și mai bine conectată. Europarlamentarii susțin că este important să se asigure trasee continue pentru mersul pe jos și cu bicicleta în cadrul proiectelor TEN-T, acolo unde este fezabil.

„Invită Comisia să încurajeze reconversia liniilor de cale ferată dezafectate și să sprijine activ proiectele și intermodalitatea bicicletă-tren; observă că noi forme de infrastructură pentru biciclete, cum ar fi liniile de oprire avansate, adăposturile pentru biciclete, pistele pentru biciclete sau autostrăzile pentru biciclete, oferă noi posibilități de mobilitate activă în condiții de siguranță; subliniază că trebuie să se depună eforturi pentru a armoniza și a asigura respectarea normelor privind semnalizarea rutieră, pentru a evita confuziile și a spori siguranța și ușurința utilizării”, se arată în proiectul de rezoluție.

Ultimele Articole