sâmbătă, iulie 20, 2024
spot_img

Parlamentul European a votat cresterea fondurilor pentru CEF-Transport

La 22 noiembrie, Comisia pentru Industrie, Cercetare si Energie (ITRE) si Comisia pentru Transport si Turism (TRAN) au votat reinnoirea Mecanismului de Interconectare a Europei pentru perioada 2021-2027 pentru a asigura dezvoltarea continua a retelelor transeuropene de transport, energie si telecomunicatii. Cele doua comisii au votat cresterea bugetului cu aproape 6 miliarde de euro comparativ cu propunerea Comisiei care se concentreaza pe proiecte de transport deoarece „Fondurile CEF pentru transport ar trebui sa mearga catre finalizarea coridorului TEN-T, sa imbunatateasca conectivitatea si accesibilitatea cetatenilor in Europa”, a declarat Raportorul Marian-Jean Marinescu.
Membrii Parlamentului European vor ca fondul CEF sa primeasca 43,85 de miliarde de euro fonduri regulate, inclusiv un transfer de 10 miliarde de euro din partea Fondului de Coeziune. Astfel, 5,77 de miliarde de euro din finantarea pentru transporturi ar trebui sa mearga catre proiecte care se pot adapta retelelor TEN-T cu scopul de a permite utilizarea infrastructurii atat de catre civili, cat si in scop militar, contribuind astfel la dezvoltarea Uniunii Apararii.
7,68 de miliarde de euro din totalul fondurilor CEF ar trebui sa mearga catre proiectele retelei de alimentare cu energie, inclusiv proiectele transfrontaliere din sectorul energiei regenerabile si 2,66 de miliarde de euro catre dezvoltarea retelei digitale.

IN THE SPOTLIGHT

Cum pleci cu câinele în vacanță dacă nu ai mașină. Cine acceptă animale de companie

Vrei să pleci cu câinele în vacanță, dar nu ai mașină. Ei bine, problema este reglementată de Uniunea Europeană în ceea ce privește călătoriile...

Ultimele Articole