spot_img
miercuri, decembrie 7, 2022
spot_img

Parlamentul European a evitat blocajul Eurotunnel, cauzat de Brexit

Deputații europeni au adoptat măsuri temporare pentru a menține conexiunea feroviară în tunel între Europa continentală și Marea Britanie după sfârșitul perioadei de tranziție.
blocajul Eurotunnel Eurostar Londra-Amsterdam trenurile Eurostar au fost anulate control vamal la Eurostar
Parlamentul a aprobat regulile temporare în cadrul procedurii de urgență cu 684 de voturi pentru (3 împotrivă, 2 abțineri), potrivit unui comunicat de presă de joi al legislativului european.
Parlamentul a votat în octombrie asupra legislației care permite Franței să negocieze un nou acord internațional cu Regatul Unit cu privire la administrarea legăturii fixe a tunelului din Canalul Mânecii. Comisia interguvernamentală va rămâne principala autoritate de siguranță pentru tunel. Acordul nu a fost încă încheiat. Pentru a evita întreruperea traficului feroviar în legătura fixă ​​a tunelului din Canalul Mânecii de la 1 ianuarie 2021, Parlamentul a convenit să prelungească temporar licențele și certificatele de siguranță pentru a permite Franței și Regatului Unit suficient timp pentru a încheia un acord bilateral.
Licența pentru administratorul actual de infrastructură de tunel va rămâne valabilă timp de două luni după încheierea perioadei de tranziție. Certificatele și licențele de siguranță emise în conformitate cu legislația UE companiilor britanice vor fi prelungite cu nouă luni.
Alte măsuri de urgență vor fi supuse la vot vineri, 18 decembrie, pentru menținerea provizorie a conectivității transfrontaliere între Marea Britanie și UE, pe drumuri și aerian de la 1 ianuarie 2021. Regulile temporare trebuie să fie adoptate și de Consiliu. Acestea vor intra în vigoare atunci când vor fi publicate în Jurnalul Oficial al UE și vor înceta să se aplice cel mai târziu la 1 octombrie 2021. (D.C.)

Ultimele Articole