sâmbătă, aprilie 13, 2024
spot_img

FOTO Au început lucrările de construcție a parcării park&ride PO Parc Mogoșoaia

În aceste zile au început lucrările de construcție a parcării de tip park&ride PO Parc Mogoșoaia, situată chiar lângă peronul stației feroviare inaugurate recent.

La finalizarea lucrărilor, locuitorii din Mogoșoaia își vor putea lăsa aici mașinile pentru a-și continua călătoria cu trenul spre Gara de Nord din București. Investiția este realizată de primăria Mogoșoaia, cea care a construit și noua stație feroviară de pe Magistrala 700.

De la park&ride PO Parc Mogoșoaia faci doar 10 minute până în București

Începând din data de 15 iulie, circulă 66 de trenuri București Nord-Parc Mogoșoaia și retur, făcând astfel din comuna ilfoveană cea mai bine conectată localitate de București, alături de Otopeni.

Trenuri București Nord-Parc Mogoșoaia, operate de  CFR Călători și Transferoviar Călători

Celor 56 de trenuri ale CFR Călători care opresc la Parc Mogoșoaia, noua stație feroviară construită de Primăria din localitate, li se adaugă alte 10 operate de Transferoviar Călători. Astfel, totalul garniturilor care opresc aici se ridică la 66 (33 de perechi).

Practic, toate trenurile care fac legătura între Gara de Nord și Aeroportul Henri Coandă din timpul zilei vor avea opriri și la Parc Mogoșoaia. Acestora li se adaugă garniturile care circulă pe Magistrala 700, între București și Urziceni, Slobozia Veche sau Galați. Cele mai multe garnituri sunt formate din automotoare Siemens Desiro, cunoscute ca Săgeți Albastre.

Durata călătoriei pe cei 11 km  este cuprinsă între 10 și 19 minute. Mult mai rapid decât o călătorie cu mașina personală sau autobuzul, care poate dura și mai mult de o jumătate de oră, din cauza ambuteiajelor de pe DN1A. Trenurile opresc la PO Parc Mogoșoaia în intervalul orar 5,20-23,10 (pe sensul dinspre București), respectiv 5,45-23,26 (sensul spre București Nord).

Mogoșoaia a devenit, alături de Otopeni (prin PO Patinoar, ”gara lui Ion Țiriac”), cea mai bine conectată localitate de București.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole