spot_img
duminică, decembrie 4, 2022
spot_img

Aproape 1.000 de noi locuri de parcare de tip park&ride lângă stațiile de metrou din Sectorul 4

Aproape 1.000 de noi locuri de parcare de tip park&ride au fost amenajate de Primăria Sectorului 4 în ultimul an în apropierea celor mai mari stații de metrou din sector.

park&ride

Este vorba de stațiile Piața Sudului, Apărătorii Patriei și Dimitrie Leonida, unde au fost amenajate parcări pentru a fluidiza traficul în cele mai aglomerate zone.

”Primii care au simțit deja utilitatea acestui tip de parcare și au scăpat de statul la cozile din trafic sunt cei care fac naveta în București sau locuiesc în zonele rezidențiale din partea de sud a Sectorului 4 și care folosesc, de câteva luni, cele aproximativ 600 de noi locuri de parcare amenajate lângă stațiile de metrou Dimitrie Leonida și Berceni. Exasperați de orele în șir petrecute în trafic, în drumul dintre casă și serviciu, oamenii au acum posibilitatea de a-și lasa autoturismele pe timpul zilei, într-un loc sigur, supravegheat video, la mică distanță de cea mai apropiată stație de transport în comun, de unde au  acces direct și rapid la transportul public subteran și suprateran, pentru a ajunge în centrul Capitalei”, se arată într-un comunicat dat publicității de Primăria Sectorului 4.

Tarife la parcările de tip park&ride

Potrivit Regulamentului privind parcările publice aflate în administrarea Sectorului 4, în parcajele de tip “park&ride”, este permis accesul autovehiculelor care nu depășesc masa totală de 3,5 t și/sau dimensiuni maxime de 2,5 m lățime și 5,5 m lungime.

Orarul de funcționare a parcajelor de acest tip este de luni până duminică, în intervalul orar 00.00-24.00. Intervalul 7.00-19.00 se tarifează ca interval întreg, indiferent de ora la care se parchează (în interiorul intervalului) cu 3 lei/interval (TVA inclusă). În afara intervalului menționat anterior, tariful este de 3 lei/oră (TVA inclusă). În parcajele de tip “park&ride” nu se pot face abonamente, nefiind încurajată parcarea pe termen lung, conform specificului acestui tip de parcaje, mai precizează Primăria.

Ultimele Articole