Parcul STB s-a redus cu până la un sfert

23 martie 2020

Primăria București ce are în subordine Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) a decis reducerea parcului de mijloace de transport în Capitală și Ilfov cu până la 25% pe motiv că cererea de servicii de transport a scăzut.

plata prin SMS la STB

Măsura este menită să protejeze populația, spune STB, fără a explica ce se va întâmpla pe unele linii unde reducerea ar putea cauza aglomerație.

Liniile de transport în comun urban si regional, din Regiunea București – Ilfov, vor funcționa cu parc redus de vehicule, treptat, din 23 și 24 martie 2020, anunță ​Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI).
”Având în vedere cererea redusă de transport public înregistrată în ultima perioadă, precum și măsurile de protejare a populației, care se impun pentru punerea în aplicare a Decretului Președintelui României nr. 195/16.03.2020, Societatea de Transport București STB SA va reduce, din data de 23.03.2020, cu până la 25%, parcul alocat pentru traseele urbane si regionale, iar Serviciul Transport Voluntari SA va reduce cu aproximativ 15% numărul vehiculelor alocate pe liniile regionale, începând cu 24.03.2020. Numărul vehiculelor aflate în trasee în zilele de week-end rămâne neschimbat”, se arată într-un comunicat de presă remis în aceste zile.

Nicio linie urbană sau regională nu va fi suspendată sau desființată, cu excepția liniei regionale R430 (cu traseul cuprins între terminalele „Păcii” și „Cartier Militari”), care va fi suspendată începând cu data de 23.03.2020, ca urmare a cererii foarte scăzute de transport. (D.C.)

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport public București-Ilfov (TPBI) este primul organism constituit ca structură de cooperare a autorităților publice locale din Regiunea București-Ilfov care funcționează pe principii europene, ca entitate de utilitate publică.

TPBI reglementează, exploatează, monitorizează și gestionează serviciul public de transport local pe aria de competență a unităților administrativ-teritoriale membre, conform Regulamentului (CE) nr. 1370/2007 al Parlamentului European și al Consiliului, privind serviciile publice de transport feroviar și rutier de călători. (D.C.)