marți, iunie 6, 2023
spot_img

Se amenajează o parcare la Gara Buftea, pentru cei care fac naveta cu trenul la București

Primăria vrea să amenajeze o parcare la Gara Buftea, cu o capacitate inițială de 100 de locuri, pentru cei care fac naveta cu trenul la București.

parcare la Gara Buftea

Deocamdată, au avut loc doar unele lucrări de reparații la locurile de parcare deja existente, așa cum reiese dintr-o postare pe contul de Facebook ”Gara Buftea”.

”Pentru început vom face aproximativ 100 de locuri de parcare, urmând ca apoi să ne extindem. Vrem să încurajăm lumea să folosească trenul, care este cel mai nepoluant mijloc de transport”, a declarat pentru Club Feroviar Gheorghe Alexandru Vaida, viceprimarul orașului Buftea.

El a explicat că Primăria intenționează să amenajeze locuri de parcare și în stânga, și în dreapta celor existente lângă gară, dar și peste drum, unde este o stație de autobuz. ”Vreau să fac în următoarele zile o adresă în acest sens către CFR”, a mai spus viceprimarul.

Parcare la Gara Buftea, pentru a încuraja transportul feroviar

Începând cu data de 15 decembrie 2019, odată cu intrarea în vigoare a Mersului Trenurilor 2019-2020, pe ruta București Nord – Chitila – Buftea CFR Călători a introdus serviciul de transport suburban. Astfel, pe această relație circulă în prezent 26 de perechi de trenuri InterRegio și Regio/ zi, mai mult cu șase perechi de trenuri InterRegio în plus faţă de perioada anterioară, pentru asigurarea nevoilor de transport, oferind pasagerilor un program previzibil al orelor de plecare/sosire şi mobilitate.

parcare la Gara Buftea Trenul de Dragon
Viceprimarul Alexandru Vaida este mulțumit de colaborarea cu CFR Călători

”Trenul de la Buftea la București face 14 minute. Cu mașina, la orele de vârf, când e aglomerație, faci și o oră și jumătate. Sunt foarte mulți tineri la noi în oraș care fac naveta la București”, spunea în toamna anului trecut Alexandru Vaida. Pentru a-i încuraja pe localnici să vină cu trenul la București, era necesară majorarea numărului de locuri de parcare de la Gara Buftea.

De la jumătatea lunii ianuarie, au fost introduse și șase perechi de trenuri Regio pe relația București Nord – Fundulea, cu opriri în stațiile de pe traseu, inclusiv București Băneasa, Pantelimon și Brănești Sat. Acestea vin în completarea altor cinci garnituri care deja circulau, între București Obor și Fundulea.

Pentru mai multe informații despre proiectele CFR Călători, vă așteptăm la Oradea, în perioada 7-8 mai, la Conferința de Material Rulant organizată de Club Feroviar.

Ultimele Articole