duminică, aprilie 14, 2024
spot_img

Parcare gratuită la Terminalul Străulești, pentru posesorii de abonamente Metrorex

Începând de marți, 1 iunie, va fi parcare gratuită la Terminalul Străulești, pentru posesorii de abonamente Metrorex, a anunțat vineri societatea de transport subteran.

parcare gratuită la Terminalul Străulești
Investiția a fost făcută cu bani europeni

Metrorex a precizat că parcarea de tip Park&Ride de la Terminalul Multimodal Străulești devine gratuită pentru călătorii care au un abonament Metrorex valabil (inclusiv de o zi) şi doresc să parcheze autoturismul în interiorul acestuia.

Facilitatea vine în sprijinul conducătorilor auto care doresc să călătorească prin București cu metroul, oferindu-le un spațiu modern și sigur în care să parcheze autoturismele.

Parcare gratuită la Terminalul Străulești. După ora 23,00 parcarea se plătește

Gratuitatea oferită deținătorilor de abonamente pentru locul de parcare se aplică zilnic, în intervalul 06:00–23:00. În cazul depășirii orei 23:00, se aplică tariful normal de 0,5 lei/oră pentru întreaga perioadă de staționare.

Pe 1 martie 2020, parcarea de tip Park&Ride de la Terminalul Multimodal Străuleşti a devenit gratuită, în cadrul unui proiect pilot. ”Acesta constă în acordarea locului de parcare gratuit pentru un interval zilnic de până la 13 ore, între orele 06:00-21:00, călătorilor care deţin un abonament lunar/anual valabil şi doresc să-şi lase autoturismul  pentru a putea călători în Bucureşti cu metroul. Persoanele care beneficiază de gratuitatea parcării, în condiţiile mai sus precizate, în cazul în care depăşesc intervalul orar 06:00-21:00 sau durata staţionării autoturismului depăşeşte cele 13 ore (chiar dacă se încadrează în intervalul orar 06:00-21:00), vor trebui să achite integral preţul de parcare corespunzător staţionării”, se arăta în comunicatul dat publicității la vremea respectivă de Metrorex.

Terminalul Multimodal Străulești a fost dat în folosință în noiembrie 2018 și oferă multiple facilități, precum: acces la transportul cu metroul, la transportul local public de suprafață (STB), parcare de tip Park&Ride, săli de așteptare și este prevăzut cu scară rulantă, lift și trotuar mobil pentru a facilita accesul direct în stația de metrou Străulești. (A.B.)

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole