spot_img
marți, decembrie 7, 2021
spot_img

Papa Francisc la Șumuleu Ciuc. CFR Călători a transportat de 30 de ori mai mulți pasageri

Grad record de ocupare pentru trenurile CFR Călători în dimineața zilei de sâmbătă, cu prilejul vizitei Sanctității Sale Papa Francisc la Șumuleu Ciuc.

Surse din cadrul operatorului feroviar de stat au declarat pentru Club Feroviar că din vagoane au coborât pe peroanele gării Miercurea Ciuc 7.300 de oameni, față de 250 cât se înregistrează într-o zi obișnuită. Cu alte cuvinte, aproape de 30 de ori mai mulți!

CFR Călători a anunțat din timp că, în perioada desfășurării călătoriei apostolice a Papei Francisc în România, are în circulație capacitatea maximă de transport. Astfel, s-a asigurat circulația trenurilor special comandate, urmare solicitărilor venite de la Arhiepiscopii, Episcopii şi a Operatorului Naţional de Transport Feroviar din Ungaria – MAV, pentru transportul grupurilor mari de pelerini pe următoarele rute: Timișoara – Brașov – Miercurea Ciuc; Oradea – Cluj Napoca – Miercurea Ciuc; Dej Călători – Cluj Napoca – Blaj și retur; Cluj Napoca – Blaj și retur.

Trenuri suplimentare pentru vizita Sanctității Sale Papa Francisc la Șumuleu Ciuc

De asemenea, s-a suplimentat cu vagoane capacitatea de transport a trenurilor aflate în circulație spre /dinspre București – 31 mai, Iași și Miercurea Ciuc – 1 iunie și Blaj – 2 iunie. În plus, s-au introdus în circulație trenuri suplimentare de rang Regio pe următoarele rute: Brașov – Miercurea Ciuc și retur; Târgu Mureș – Gheorghieni – Miercurea Ciuc și retur; Ghimeș – Miercurea Ciuc și retur; Adjud – Roman – Pașcani – Iași și retur; Vaslui – Iași și retur; Brașov – Blaj și retur; Sibiu – Blaj și retur; Teiuș – Blaj și retur, ce vor deservi localităţile Miercurea Ciuc și Iași în data de 1 iunie și Blaj în data de 2 iunie. În zilele evenimentelor, pentru asigurarea unui transport în condiții optime, toate aceste trenuri suplimentare au regim de rezervare obligatorie a locurilor, iar biletele au putut fi cumpărate și online.

Aproximativ 40.000 de pelerini se aflau sâmbătă dimineață la Șumuleu Ciuc, unde Papa Francisc era așteptat la ora 11,30, pentru a oficia Liturghia Pontificală. Plouă torențial, iar meteorologii au emis cod portocaliu pentru județul Harghita.

Din Ungaria, dar şi din comunităţile maghiare din Serbia, Slovacia sau Ucraina au intrat în România, până acum, circa 15.000 de pelerini. Organizatorii se așteptau ca în jur de 150.000 de persoane să-l întâmpine pe Suveranul Pontif Papa Francisc la Șumuleu Ciuc, însă vremea nefavorabilă a făcut ca numărul acestora să fie mai mic.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole