joi, septembrie 21, 2023
spot_imgspot_img

PMB a lansat licitația pentru panourile de informare în stațiile STB, fără Clotilde Armand

Primăria Municipiului București a lansat licitația pentru panourile de informare în stațiile STB, în cinci sectoare, mai puțin cel condus de Clotilde Armand.

”Am lansat în SEAP procedura de achiziție a Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiții Sistem ITS integrat Smart & Green Mobility pentru regiunea București – Ilfov – Informarea călătorilor în stațiile de transport public. Prin acest proiect, vom instala panouri digitale în 968 de stații de transport public din Capitală pe care vor fi afișate informații în timp real referitoare la organizarea și programul de circulație al vehiculelor. Datele vor fi furnizate călătorilor atât vizual, cât și audio. Investițiile vor consta în echipamente (panouri digitale) cu sisteme de susținere, respectiv software de management al panourilor digitale și componente de software pentru conectarea sistemului finanțat la bazele de date existente. Invit operatorii economici interesați să se înscrie la această procedură, termenul limită pentru depunerea ofertelor fiind 9 august 2023”, a scris primarul general Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Valoarea totală estimată a Studiului de Fezabilitate este 756.408 lei fără TVA. Costul total al proiectului este de peste 28 de milioane de lei (5,68 milioane de euro) fără TVA, iar finanțarea va fi asigurată prin PNRR.

Panourile de informare din stațiile STB au fost ”uitate” în Sectorul 1

Primăria Sectorului 1, condusă de Clotilde Armand, dă cu piciorul banilor din Planul Național de Redresare și Reziliență alocați pentru instalarea de panouri electronice de informare în stațiile STB. Acestea vor fi instalate în tot Bucureștiul, mai puțin în Sectorul 1, așa cum a dezvăluit Club Feroviar.

Pe 10 octombrie 2022, Club Feroviar publica informația potrivit căreia Consiliul General al Municipiului București a aprobat, în unanimitate, proiectul de Hotărâre privind aprobarea depunerii cererii de finanțare cu titlul „Sistem ITS integrat Smart & Green Mobility pentru regiunea București – Ilfov – Informarea călătorilor în stațiile de transport public” în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C10 – Fondul local – I.1.2, a Notei de fundamentare a investiției, a Acordului de parteneriat dintre Municipiul București, Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti, Sectorul 2 al Municipiului București, Sectorul 3 al Municipiului Bucureşti, Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti, Sectorul 5 al Municipiului Bucureşti şi Sectorul 6 al Municipiului Bucureşti și a cheltuielilor aferente proiectului.

Rezumând, Primăria Sectorului 1 a știut despre existența proiectului din care a făcut parte, iar Hotărârea a fost aprobată în unanimitate, adică și cu votul favorabil al reprezentanților USR în CGMB.

Numai că, ulterior, conducerea Primăriei Sectorului 1 a ratat data limită de depunere a proiectului.

Ultimele Articole