spot_img
miercuri, decembrie 7, 2022
spot_img

CFR Călători vrea să instaleze panouri fotovoltaice la Revizia de Vagoane Galați

Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători SA vrea să instaleze panouri fotovoltaice la Revizia de Vagoane Galați.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat joi dimineață anunțul de licitație, în procedură simplificată, ce are ca obiect ”Achiziţie şi montaj Sistem panouri fotovoltaice pentru 100 KW”. Valoarea totală estimată a contractului este de 450.000 de lei, echivalentul a peste 90.000 de euro. Locul de executare a contractului este Revizia de Vagoane Galați.

SRTFC Galaţi are în subordine depouri de locomotive şi revizii de vagoane în care se efectuează activitatea de exploatare a locomotivelor şi a vagoanelor de călători. În cadrul Reviziei de Vagoane Galaţi se desfăsoară şi activităţi de confecţionare de tapiţerii şi perdele pentru vagoanele de călători, activităţi de spălare, uscare şi călcare a lenjeriilor de pat utilizate în dormitoarele personalului de tren şi a perdelelor din vagoanele de călători, activităţi de salubrizarea a vagoanelor, fiind dotată cu utilaje profesionale de capacitate mare cu un consum energetic mare.Panouri fotovoltaice la Revizia de Vagoane Galați, montate pe acoperișul clădirii administrative

Revizia de Vagoane Galaţi înregistrează anual un consum de energie electrică de 395.650 kWh, adică un consum lunar mediu de 32.971 kWh. Pentru diminuarea costurilor aferente energiei electrice şi ca o solutie ecologică alternativă la sistemele clasice de producere a energiei electrice este oportună investiţia pentru montarea unui sistem de panouri fotovoltaice de producere a 100 kW în Revizia Vagoane Galaţi. Sistemul de panouri fotovoltaice se va monta pe acoperişul clădirii administrative a reviziei. Acoperişul clădirii administrative este de tip terasă, cu o suprafață de 530 mp, orientat E-V.

Sistemul Fotovoltaic (SFV) trebuie să conţină cel puțin următoarele subansamble: Sistem panouri fotovoltaice cu montare pe acoperiş de tip terasă, Sistem de management integrat al energiei electric. Cantitatea de energie produsă fotovoltaic, limitată de suprafaţa de expunere a panourilor solare, putere de maximum 100 kW, reprezintă aproximativ 30-35% din necesarul Reviziei de Vagoane Galaţi. Astfel, această energie va fi destinată alimentării unor sectoare cu un consum aproximativ constant sau legat de cantitatea insolaţiei diurne. Managementul eficient al acestei energii se va realiza prin sistemul de comandă al sistemului fotovoltaic.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 24 octombrie 2022, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până pe 24 ianuarie 2023.

Ultimele Articole