joi, septembrie 21, 2023
spot_imgspot_img

Regionala București, obligată de instanță să pună panouri fonoabsorbante la linia ferată

Regionala București a CNCF CFR SA a fost obligată de instanță să monteze panouri fonoabsorbante la linia ferată pe Magistrala 300, la Chitila. Pentru a nu se mai trezi și cu un alt proces, oficialii regionalei au decis să pună asemenea panouri și pe M 800, în Băneasa.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat recent anunțul de licitație ce are ca obiect ”Montare panouri fonoabsorbante pentru reducerea nivelului de zgomot în lungul liniilor CF – Linia 800 fir I și II București Nord – Constanța între km 4+300 – km 4+600, Linia CF 300 fir I București Nord – Predeal între km 10+550 – km 11+050 (Proiectare, Execuție și Studiu de Zgomot)”. Valoarea totală estimată a contractului ce se vrea a fi încheiat este de 9.103.712 lei, echivalentul a aproximativ 1,8 milioane de euro.

Durata contractului va fi de 33 de luni, din care nouă luni pentru studiul de zgomot, cinci luni execuția lucrărilor și doi ani garanție. Ofertantul trebuie să facă dovada că a executat și a dus la bun sfârșit în ultimii cinci ani (perioadă ce se calculează de la data limită de depunere a ofertelor) lucrări similare contractului ce urmează a fi atribuit în valoare individuală/cumulată de minimum 8.000.000 de lei fără TVA, prin prezentarea unui contract sau cumul de mai multe contracte.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 18 iulie 2023, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până pe 18 iulie 2024.

Panouri fonoabsorbante la linia ferată în Chitila și în Băneasa

Ca urmare a zgomotului produs de traficul feroviar asupra zonei rezidențiale din orașul Chitila, strada Libertății, zona situată în imediata apropiere a liniei de cale ferată Magistrala 300 fir 1 Chitila – Buftea la kilometrul 10+800, CNCF CFR SA a fost acționată în instanță.

În cele din urmă, pe baza unor studii de zgomot dispuse în cadrul procesului juridic, s-a emis o hotărâre judecătorească prin care CFR este obligat să ia măsuri de reducere a poluării fonice în zona respectivă.

”De asemenea, SRCF București se confruntă cu o serie de reclamații privind disconfortul creat de poluarea fonică din cauza circulației trenurilor în zona rezidențială situată în vecinătatea liniei Magistrala 800 fir I și II București Nord – Băneasa, între km 4+300 și km 4+600”, se arată în caietul de sarcini al licitației. Pe cale de consecință, pentru punerea în aplicare a sentinței judecătorești și evitarea reclamațiilor sau acționării în judecată a societății, a fost lansată procedura de achiziție.

Ultimele Articole