spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

Nicușor Dan anunță că va monta panouri electronice în stațiile STB, pentru informare

Primarul general Nicușor Dan a anunțat miercuri după-amiază că vor fi montate panouri electronice în stațiile STB, pentru informarea călătorilor.

„968 de stații de transport public din Capitală vor avea panouri digitale pe care vor fi afișate informații în timp real, referitoare la organizarea și programul de circulație al vehiculelor. Datele vor fi furnizate călătorilor atât vizual, cât și audio. Am depus o cerere de finanțare prin PNRR, aflată în etapa de evaluare, iar în ședința de consiliu de ieri s-au aprobat modificările necesare solicitate de finanțator pentru aprobarea proiectului. Valoarea finanțării prin PNRR este de 5,68 milioane de euro fără TVA. Investițiile vor consta în echipamente (panouri digitale) cu sisteme de susținere, respectiv software de management al panourilor digitale și componente de software pentru conectarea sistemului finanțat la bazele de date existente”, a scris edilul pe contul său oficial de Facebook.

Acum sunt panouri electronice în stațiile STB doar pe șoselele Iancului și Pantelimon

Club Feroviar a scris încă din toamnă că Primăria Capitalei vrea să obțină bani din Planul Național de Redresare și Reziliență pentru implementarea unui proiect privind informarea călătorilor în stațiile de transport public.

În prezent, doar stațiile de pe tronsonul modernizat al Șoselei Pantelimon și de pe Șoseaua Iancului au astfel de sisteme, călătorii fiind informați prin panourile din stații când va sosi următorul tramvai. Capitala este mult în urma unor alte orașe din țară, cum ar fi Oradea, Cluj-Napoca sau Ploiești, din acest punct de vedere.

Ultimele Articole