spot_img
vineri, decembrie 3, 2021
spot_img

Panouri electrice de informare pentru cateva statii de tramvai din Bucuresti

Calatorii care circula pe ruta de tramvai Iancului – Pantelimon (de la statia Piata Iancului pana la Granitul) beneficiaza de afisare in timp real si predictibilitate la sosirea tramvaielor in statii, precizeaza Primaria Municipiului Bucuresti.

Acesta este un proiect pilot implementat in premiera de Primaria Capitalei. Astfel, statiile de tramvai de pe ruta Iancului – Pantelimon au fost dotate cu panouri electronice de informare. In cadrul acestui proiect pilot, 13 statii (dus – intors) au fost dotate cu panouri de informare, tramvaiele care circula pe liniile 46 si 55 avand instalate echipamente de monitorizare si GPS, astfel incat sa fie coordonate cu panourile electronice de informare. Prin instalarea sistemului, in statiile de tramvai de pe acest tronson calatorii vor regasi date despre timpul in care un anumit tramvai va sosi in statie.

Informatiile afisate pe panourile de informare pentru calatori calatori contin data, luna, anul, ora, linia de tramvai, directia in care se indreapta si timpul estimat pentru sosire in statie.

Proiectul pilot face parte din strategia de dezvoltare a transportului public de calatori, prevazuta in Planul de Mobilitate Urbană Durabila (PMUD), iar in viitorul apropiat aceasta retea de informare a calatorilor se va implementa si in statiile de tramvai de pe bulevardul Oltenitei, linia 41 si linia 21, Bucur Obor – Colentina, anunta Primaria Municipiului Bucuresti.

 

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole