spot_img
duminică, noiembrie 28, 2021
spot_img

Panică la metrou luni dimineața în câteva stații pe Magistrala 2

Mai mulți călători pe Magistrala 2 de metrou au fost speriați luni, la primele ore ale dimineții, de ceea ce a părut a fi un început de incendiu la instalații. Trenurile au trecut fără oprire prin două stații.

UPDATE Metrorex, ora 12.00. Informăm publicul că astăzi 15.11.2021 , la ora 4:20, între staţiile Tineretului și Piața Unirii 2, s-a produs o defecţiune la un panou electric care a determinat o degajare de fum. Echipele Metrorex au intervenit imediat pentru remedierea defecțiunii.
Circulaţia cu călători a trenurilor de metrou pe Magistrala 2 s-a desfăşurat fără oprire în staţiile mai sus amintite, accesul călătorilor în stații nefiind permis.
Personalul Metrorex a oferit asistență și îndrumare călătorilor care au dorit să acceseze cele două stații de metrou.
Menționăm că siguranța călătorilor nu a fost pusă în niciun moment în pericol, aceștia fiind permanent informați prin sistemul de sonorizare din trenuri, dar și din stații cu privire la situația creată.
Începând cu ora 5:48, circulația trenurilor a fost reluată în condiții normale.
Prezentăm scuze călătorilor pentru disconfortul creat.

Potrivit relatărilor unor călători ar fi fost vorba de un început de flacără la unele dintre instalațiile electrice, situație care a fost sesizată cu începere de la ora 5.30. „Mini-incendiul” ar fi fost stins până în ora 6.30. Mirosul de fum s-ar fi simțit în trei dintre stații.

Stațiile afectate au fost Tineretului, Piața Unirii și Piața Universității. Călătorii s-au speriat după ce au simțit miros de cauciuc ars și au coborât din vagoane. Ulterior, s-a stabilit că un scurtcircuit la un tablou electric a fost sursa mirosului.

Echipele tehnice de la Metrorex au remediat defecțiunea și traficul subteran a fost reluat.„Statiile de metrou Tineretului si Unirii sunt închise,trenurile nu opresc în ele. La Unirii este foarte mult fum, a ars ceva” a postat un călător pe pagina sa de Facebook.

Metrorex nu a avut o reacție oficială până la ora publicării articolului. (foto generic)

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole