sâmbătă, iunie 3, 2023
spot_img

Viziunea lui Grindeanu despre „profesionalizare”: Sereist și cosmeticiană, reconfirmați în CA Electrificare CFR

Adunarea Generală a Acționarilor de la Electrificare CFR SA a acordat zilele trecute un nou mandat în Consiliul de Administrație unor persoane fără calificarea profesională necesară, în condițiile în care ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, promite „profesionalizarea” Consiliilor de Administrație ale companiilor subordonate.

Adunarea Generală a Acționarilor de la Electrificare CFR SA a acordat zilele trecute un nou mandat în Consiliul de Administrație celor trei persoane ale căror mandate au expirat zilele trecute.

Două dintre cele trei persoane nu au nicio legătură cu zona feroviară. Despre acestea Club Feroviar a scris în mai multe rânduri.

Mandatele sunt pentru patru luni, cu posibilitatea prelungirii acestora la șase luni. Una dintre persoane este Monica Hunyadi, o proprietară de salon de înfrumusețare cu studii de master în comunicare și experiență de doi ani în pozițiile de colaborator extern și consultant la Camera Deputaților.

Adunarea Generală a Acționarilor a luat cunoștință de expirarea vechiului mandat și a decis acordarea unuia nou.

Ea a fost numită prima dată anul trecut ca membru provizoriu, cu mandat de patru luni, în Consiliul de Administrație al companiei de stat Electrificare CFR SA, divizia energetică a gigantului feroviar CFR SA. Monica Hunyadi este din 2020, conform termene.ro, asociat și administrator unic al firmei Hunymoo SRL, cu profil de „coafură și alte activități de înfrumusețare”, care operează salonul de profil Aspect Studio din București.

Între martie 2015 și decembrie 2016, Monica Hunyadi a fost, succesiv, colaborator extern și apoi consultant la Camera Deputaților, ocupându-se, potrivit sursei citate, de întocmirea de materiale documentare, sinteze și evaluări, de ținerea evidenței corespondenței și de întocmirea de răspunsuri la petiții.

Un al doilea membru CA, ce a obținut un nou mandat, Petre Ungureanu, a fost anterior lucrător al Serviciului Român de Informații (SRI) (în perioada 1998-2017), așa cum a mai scris Club Feroviar. El a absolvit Grupul Școlar Agricol Corabia în 1993, cu specializarea „mecanic agricol”, după care a obținut un certificat de absolvire a unui curs de pregătire în sisteme folosite pe aeroporturi pentru verificarea bagajelor călătorilor.

În a treia poziție de administrator provizoriu la Electrificare CFR SA a fost acordat un nou mandat lui Petru Ceșa, director în cadrul CFR SA, un apropiat al lui Ion Simu-Alexandru, directorul general al CFR SA.

În afară de cei trei, CA Electrificare CFR mai include un ceferisti pensionar, Vasile Gurza, și un fost director general al CFR SA, Marian Cristian Ungurean, acum șeful regionalei București.

Suma brută acordată este de 8601 lei pe lună pentru fiecare membru CA.

Grindeanu promite eficiență

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat sâmbătă că se intră în linie dreaptă cu selecţia echipelor manageriale profesioniste care vor conduce Companiile coordonate de Ministerul Transporturilor, informează news.ro.

Sorin Grindeanu a afirmat sâmbătă, într-un video postat pe contul de Facebook, că sunt vizate Consiliile de Administraţie de la cinci companii: Metrorex, CNAIR, CNIR, CFR Infrastructură şi CFR Călători.

„Sunt primele companii care au bornă în PNRR şi o bornă până la finalul anului să selectăm toți membrii CA”, afirmă Grindeanu, precizând însă că nu se va opri la aceste cinci companii.

„Este momentul ca aceste instituţii să îşi crească eficienţa. Dezvoltarea economiei româneşti depinde inclusiv de performanţele lor”, a mai transmis Grindeanu, explicând că există un clendar pentru toate companiile ministerului.

Ultimele Articole