spot_img
sâmbătă, mai 28, 2022
spot_img

VIDEO O pană de curent în Manhattan a oprit funcționarea metroului. Cinci ore de beznă

O pană de curent în Manhattan a afectat sâmbătă seara peste 70.000 de locuinţe, precum şi circulaţia metrolului, potrivit companiei de electricitate Con Edison, care a precizat că problema a fost rezolvată.

Pana de sâmbătă seara a durat aproximativ cinci ore şi a provocat oprirea trenurilor de metrou şi blocarea oamenilor în lifturi.

Cu puţin timp înainte de miezul nopţii, directorul Con Edison, John MacAvoy, a declarat că toate cele cinci reţele care fuseseră afectate au fost repuse în funcţiune. El a explicat că problema pare să fi fost provocată de o substaţie, dar cauza este încă cercetată.

Pana a avut loc între bulevardul Fifth Avenue şi Hudson River şi de la strada West 42 la strada 72, potrivit departamentului de pompieri.

Pană de curent în Manhattan. Oameni evacuați

Iluminatul stradal şi semafoarele nu au mai funcţionat şi a fost nevoie de evacuaarea oamenilor din unele clădiri ale cartierului.

Departamentul de poliţie din New York a confirmat că nu a fost o glumă, ci o problemă tehnică, a scris primarul Bill de Blasio pe Twitter. Un tânăr de 26 de ani, Alex Hammerli, care plecase către un bar, a spus că niciun tren de metrou nu circula pe o distanţă de 45 de străzi, jumătate dintre trenuri nu funcţionau. El s-a arătat surprins că nu au avut loc acte antisociale şi a spus că poliţia încerca să închidă străzile afectate.

Mai multe spectacole programate sâmbătă seara au fost anulate, iar spectatorii au fost lăsaţi să aştepte în faţa teatrelor. Actorii din muzicalul Hadestown au întreţinut publicul care aştepta în faţa Walter Kerr Theatre.

Cântăreaţa Jennifer Lopez a spus că este ”devastată şi cu inima zdrobită” că pana a obligat-o să anuleze un concert în Madison Square Garden. Mii dintre fanii acesteia au fost evacuaţi după producerea penei de curent.

Autoritatea pentru transporturi Metropolitane (Metropolitan Transportation Authority – MTA) a recomandat călătorilor să evite transportul subteran subteran, după ce pasagerii au fost blocaţi sub pământ timp de peste o oră.

Ultimele Articole