marți, octombrie 3, 2023
spot_imgspot_img

UPDATE FOTO Pană de curent în Gara de Nord și la Ministerul Transporturilor. De vină a fost Transelectrica

O pană de curent în Gara de Nord din București și la sediul Ministerului Transporturilor s-a produs vineri la prânz. Între timp, problema s-a rezolvat.

UPDATE Începând cu ora 14:26, alimentarea cu energie electrică la Metrorex a fost restabilită. Circulația trenurilor se desfășoară conform graficului, iar toate echipamentele și instalațiile sunt în regim normal de funcționare.

UPDATE Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că alimentarea cu energie electrică a fost reluată în jurul orei 13,20.

UPDATE Compania de stat Transelectrica a anunțat vineri după-amiază că pana majoră de curent din București a fost cauzată de un „incident” în cadrul lucrărilor de retehnologizare de la stația Domnești. ”Incidentul s-a produs în timpul realizării unor manevre în cadrul lucrărilor de retehnologizare. Compania a declanșat o investigație pentru stabilirea exactă a cauzelor și a condițiilor în care s-a produs incidentul”, se arată în comunicatul Transelectrica. Potrivit sursei citate, manevrele de realimentare „au început imediat după producerea incidentului și au fost finalizate cu succes în aproximativ 60 de minute”.

Din cauza penei de curent, nu funcționează tabelele electronice de plecări/sosiri din Gara de Nord, drept pentru care oamenii au format cozi mari la Biroul de Informații, pentru a se interesa despre situația trenurilor aflate în circulație.

Pe de altă parte, nici în Palatul CFR nu este curent electric, iar salariații și-au întrerupt temporar activitatea. Aici se află sediile centrale ale Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA și Societății Naționale de Transport Feroviar de Călători CFR Călători.

Pana de curent este generalizată. Alimentarea cu energie electrică este oprită și în cartierele Crângași și Giulești, unde nu funcționează nici semafoarele.

Pană de curent în Gara de Nord. Au fost probleme și la STB

Pana de curent a provocat disfuncționalități și în circulația tramvaielor și troleibuzelor Societății de Transport București.

”Din cauza unei avarii majore la rețeaua de energie electrică, la nivelul Municipiului București, sunt afectate liniile de tramvai și troleibuz din zonele Cotroceni, Filaret, Vulcan, Crângași, Militari și Drumul Taberei, precum și semaforizarea de pe trasee”, a anunțat STB pe contul ei de Twitter.
Apoi, STB a revenit cu o altă postare: ”Liniile de tramvai de pe Bd Preciziei funcționează normal. Tensiunea a fost întreruptă între orele 13:10-13:20”.

La metrou, trei călători au rămas blocați în lift

Probleme au fost și la Metrorex din cauza penei de curent. Iluminatul normal din stații s-a oprit, dar a pornit automat cel de siguranță.

Garniturile de metrou au circulat normal, dar au fost trei cazuri de călători blocați în lifturile din stații. Echipele Metrorex au intervenit pentru deblocarea lor.

Dacă pana de curent va persista, există pericolul întreruperii iluminatului de siguranță, situație în care nu va mai fi permis accesul călătorilor în stații și ar putea fi afectată și circulația trenurilor, avertizează Metrorex.

Ultimele Articole