Palermo reia constructia Inelului Feroviar

Guvernul italian a decis alocarea unor fonduri suplimentare în valoare de 50 de milioane de euro, astfel că municipalitatea din Palermo a putut relua construcția liniei circulare din oraș. În prezent, lucrările aferente inelului feroviar sunt finalizate în proporție de 80%. Acesta va parcurge traseul unei foste linii de cale ferată, destinată transportului de marfă, care realiza conexiunea cu portul maritim. În oraș linia va circula în subteran, între Palermo Centrale și Giachery.

În plus față de traseul existent, se construiește o nouă secțiune de cale ferată, de la Giachery la Notarbartolo, pentru ca Inelul Feroviar să fie complet. Linia va parcurge traseul în cale simplă, trenurile rulând în sens unic și apoi retur. Trenurile vor circula la un interval de 30 de minute.

Municipalitatea estimează că proiectul va fi finalizat în 2018, alături de modernizarea conexiunii feroviare și extinderea liniei suburbane actuale între Aeroportul Falcone – Borsellino și Palermo Centrale. La data de 27 iulie au fost finalizate lucrările la secțiunea De Gasperi – Francia, parte a tunelului subteran din oraș.

Pe termen lung, conexiunea feroviară  circulară va fi extinsă către sud, la Termini Imerese iar la Palermo Centrale va fi construit un by-pass feroviar. Serviciile de transport feroviar pe această secțiune care face legătura între Palermo Centrale și Aeroport, se vor derula la fiecare 15 minute, față de 30 de minute în prezent.

Alte stiri