spot_img
joi, decembrie 1, 2022
spot_img

Pagubă de peste un miliard de euro provocată de inundații pe calea ferată în Germania

Deutsche Bahn estimează pagubele inițiale ale infrastructurii feroviare provocate de inundațiile catastrofale la o cifră de 1,3 miliarde de euro.

Sebastian Schmitt/dpa via AP

Una dintre cele mai mari probleme este deteriorarea a peste 50 de poduri, potrivit oficialilor germani ai DB citatți de Trafic Media. În plus, inundațiile au afectat grav și stațiile, dar și echipamentele. Bilanțul arată că sunt distruse 180 de treceri la nivel, aproape 40 de casete de semnalizare, peste 1000 de catene și catarguri de semnalizare, sisteme energetice, precum și ascensoare și sisteme de iluminat din stații.

Potrivit DB, lucrările de reparații au început la sfârșitul săptămânii trecute. „Obiectivul nostru este să putem reface aproximativ 80% din infrastructura deteriorată până la final de an. Cu toate acestea, la fața locului se vede foarte clar, unele zone sunt încă inundate sau au dispărut complet. Va dura luni, dacă nu chiar ani, pentru a le restabili”, a spus Volker Hentschel, membru al consiliului pentru managementul activelor și întreținerii la DB Netz. (D.C.)

Ultimele Articole