luni, septembrie 25, 2023
spot_imgspot_img

Pagina de Facebook CFR Călători, indisponibilă. A fost atacată de hackeri via Mongolia

Pagina de Facebook CFR Călători este indisponibilă marți dimineață, după ce, cel mai probabil, a fost atacată de hackeri via Mongolia.

UPDATE. Operatorul de stat a publicat următorul comunicat pe site-ul său: ”CFR Călători informează că utilizarea paginii de Facebook CFR Călători nu este disponibilă momentan. Departamentul de specialitate lucrează la soluționarea problemelor tehnice apărute. Vă asigurăm că se depun toate eforturile pentru remedierea situaţiei”.

Contul oficial de socializare al Societății Naționale de Transport Feroviar de Călători CFR Călători SA nu mai apare la căutarea pe Facebook.

Anterior, atunci când accesai contul CFR Călători de pe Facebook îți apărea mesajul ”AI verifies the page”, adică ”Inteligența Artificială verifică pagina”, iar dedesubt era sugerat contul de pe rețeaua de socializare al lui Batuh, cu 16.000 de like-uri și 72.000 de urmăritori. Acesta este un muzician care beneficiază de bifă pe Facebook (cum au personalitățile și vedetele) și este originar din Mongolia, având în vedere prefixul numărului de telefon afișat pe contul său. Pe internet sunt puține informații disponibile despre acest muzician, iar pe contul său de YouTube are 96.800 de urmăritori și postate cinci melodii, dintre care cea mai populară este ”Zun”, cu 15 milioane de vizionări până acum.

Pagina de Facebook CFR Călători a fost dezactivată

Facebook CFR CălătoriApoi, pe pagina de Facebook a SNTFC CFR Călători a apărut informația că a fost schimbată fotografia de profil, în care apare o doamnă în fața unui laptop. La scurt timp, contul operatorului feroviar de stat de pe rețeaua de socializare a fost dezactivat, așa cum am menționat anterior.

Până la ora publicării acestei știri, responsabilii SNTFC CFR Călători nu au răspuns solicitării Club Feroviar de a da detalii în legătură cu cele întâmplate cu pagina de Facebook.

Ultimele Articole