Oslo achizitioneaza 87 de tramvaie CAF

Operatorul de transport public din Oslo, Sporveien, a selectat compania CAF pentru furnizarea a 87 de tramvaie Urbos, cu o optiune pentru alte 60 de vehicule. Valoarea contractului va depasi 200 milioane de euro. Pentru CAF, acesta este cel mai mare contract privind furnizarea de tramvaie si este cea mai mare licitatie, in materie de numar de vehicule, lansata anul acesta pe acest segment de piata.
Noile tramvaie cu podea joasa vor avea o lungime de 34 metri si sase usi duble de acces. Designul acestora include caracteristici speciale pentru a rezista la conditiile climatice specifice Norvegiei.
Vehiculele vor fi dotate cu ecrane duble pentru sistemul de informare a pasagerilor, cu wi-fi si incarcatoare USB si alte facilitati pentru pasageri. Tramvaiele Urbos au fost proiectate cu specificatii privind reducerea impactului asupra mediului pe intreaga perioada de operare, de la faza de proiectare, la cea de productie si de consum energetic.
Proiectul de achizitie a noilor tramvaie face parte din programul orasului Oslo privind extinderea si modernizarea retelei de tramvai, care in prezent este formata din sase linii cu 99 de statii. Acesta este utilizata de peste 130.000 de pasageri pe zi, devenind cel mai utilizat mod de transport al orasului.