duminică, aprilie 14, 2024
spot_img

Ordonanța privind integrarea sistemului feroviar în spațiul european publicată în MO

În Monitorul Oficial a fost publicată joi  OUG privind modificarea Legii nr. 202/2016 privind integrarea sistemului feroviar din România în spaţiul feroviar unic european.

OUG adoptată conferă independență sporită administratorul infrastructurii feroviare din România și are menirea de a scăpa România de o trimitere în judecată în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene pentru neîndeplinirea obligațiilor ce îi revin.

Cum explică Guvernul situația

În nota de fundamentare ce însoțește actul legislativ, Guvernul explică că România a transpus incomplet, prin legea 202/2016, mai mute directive europene in domeniu. ”Comisia Europeană a transmis scrisoarea de punere în întârziere nr. C(2017)8126 final/08.12.2017, având ca obiect transpunerea şi punerea în aplicarea prevederilor Directivei 2012/34/UE ( Cauza 2017/2140)”.

Subiectul în detaliu a fost abordat de Club Feroviar aici.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole