spot_img
miercuri, noiembrie 30, 2022
spot_img

Ordinul privind trenurile cu muncitori sezonieri, publicat în M.O.

 Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor – MTIC a emis Ordinul nr. 951/2020 privind aprobarea Procedurii pentru circulaţia trenurilor de călători special comandate în vederea transportului de lucrători sezonieri, inclusiv al celor care desfăşoară activităţi de îngrijire a persoanelor vulnerabile, între România şi alte state membre ale Uniunii Europene, pe perioada stării de urgenţă cauzate de pandemia de COVID-19.

Doru Cireașă

Ordinul trenuri muncitori sezonieri tren de noapte viena-bruxelles

Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 367 din 07 mai 2020. Acest ordin a fost emis pentru respectarea restricțiilor de operare instituite prin ordonanțele militare emise în temeiul Decretului nr 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României și al Decretului nr 240/2020 privind prelungirea stării de urgență pe teritoriul României.

Prin acest ordin se aprobă procedura pentru circulația trenurilor de călători special comandate în vederea transportului de lucrători sezonieri, inclusiv al celor care desfășoară activități de îngrijire a persoanelor vulnerabile, între România și alte state membre ale Uniunii Europene, pe perioada stării de urgență cauzată de pandemia de COVID-19.

Ordinul privind trenurile cu muncitori sezonieri, publicat în M.O.

Procedura este rezultatul discuțiilor purtate de către reprezentanții MTIC cu cei ai Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Afacerilor Interne și cei ai Ministerului Afacerilor Externe.

Prin această procedură sunt stabilite obligațiile care cad în sarcina fiecărei părți implicate în transportul special comandat pe calea ferată al lucrătorilor sezonieri, inclusiv al celor care desfășoară activități de îngrijire a persoanelor vulnerabile.

Comunicatul Ministerului Transporturilor nu spune însă nimic de informațiile oferite de oficiali austrieci potrivit cărora primele trenuri vor pleca chiar zilele următoare de la Timiușoara spre Viena. Mai multe detalii aici. 

Ultimele Articole