joi, iunie 1, 2023
spot_img

Ordinul privind verificarea mecanicilor și a altor ceferiști de la SC, în dezbatere publică

Ordinul privind verificarea mecanicilor de locomotivă și a celorlalți ceferiști cu atribuții în siguranța circulației a fost pus vineri în dezbatere publică.

Pe site-ul Ministerului Transporturilor a fost postat vineri după-amiază proiectul de Ordin al viceprim-ministrului, ministrul Transporturilor și Infrastructurii privind instituirea unor măsuri preventive de urgență în vederea îmbunătățirii siguranței feroviare.

Proiectul este identic cu cel prezentat ieri de Club Feroviar și prevederile lui le puteți consulta AICI. Concret, se va proceda la verificarea cunoştinţelor personalului feroviar încadrat în funcţiile cu responsabilități în siguranţa circulaţiei feroviare aparţinând administratorului/gestionarilor de infrastructură feroviară și operatorilor de transport feroviar.


reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems


Verificarea mecanicilor și a personalului SC, motivată prin 21 de accidente feroviare

În Nota de fundamentare a proiectului de act normativ, necesitatea verificării suplimentare a feroviarilor de la stat și de la privat este justificată prin numărul mare de evenimente feroviare nedorite produse în ultimii doi ani.

Astfel, inițiatorii proiectului expun o listă de nu mai puțin de 21 de accidente și evenimente feroviare produse atât din cauza mecanicilor de locomotivă, cât și a impiegaților de mișcare și a altor ceferiști cu responsabilități de siguranța circulației. Printre ele se află, de exemplu, îndrumarea, toamna trecută, a două trenuri de călători pe aceeași linie între stațiile Pajura și Mogoșoaia, dar și recentul accident feroviar de la Roșiori Nord. De fapt, producerea acestuia din urmă a determinat Autoritatea pentru Siguranță Feroviară Română (ASFR) să ceară reeexaminarea ceferiștilor.

Ultimele Articole