spot_img
luni, septembrie 26, 2022
spot_img

Orban îl contrazice pe Vela, care anunțase că nu vor mai fi restricții după 15 mai la mersul cu trenul

Orban îl contrazice pe Vela, la nici 24 de ore după ce ministrul de Interne anunțase că după 15 mai nu vor mai fi restricții pentru plecarea din localitate, inclusiv cu trenul.

Orban îl contrazice pe Vela investiţii publice Restricțiile pentru călătoria cu trenul șomajul tehnic pentru bugetari
FOTO Guvernul României

Aflat la Craiova, într-o vizită la uzina Ford, premierul Ludovic Orban a declarat că motivele pentru care se va permite părăsirea localităţii nu sunt încă stabilite, iar o decizie se va lua de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, cel mai probabil, în ultima zi a stării de urgenţă.

„Motivele pentru care se va permite părăsirea localităţi nu sunt încă stabilite în forma finală, pentru că evaluăm riscul epidemiologic legat de fiecare tip de deplasare şi când o să finalizăm evaluarea, cu siguranţă vom anunţa aceste măsuri. Decizia se va lua de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă printr-o hotărâre după declararea stării de alertă. Sigur, decizia se va lua, cel mai probabil, în ultima zi în care ne vom afla în starea de urgenţă care a fost instituită prin decretul preşedintelui aprobat de Parlament”, le-a declarat Ludovic Orban jurnaliştilor la finalul vizitei la uzina Ford Craiova, citat de Agerpres.

Orban îl contrazice pe Vela. Ministrul de Interne anunțase eliminarea restricțiilor de călătorie

Ministrul de Interne, Marcel Vela, anunțase miercuri seara că nu vor mai fi restricții după 15 mai la deplasarea între localități, ca până acum. Asta însemna că oamenii vor putea călători cu trenul spre orice destinație, fără a mai fi nevoie să completeze declaraţii pe propria răspundere.

“Am decis următorul lucru: puteţi să mergeţi, să părăsiţi localitatea, fără a ţine cont de limita de municipiu sau limita de judeţ. Aşadar nu este impusă o limită, pentru că era foarte dificil de impus limite în aceste zone metropolitane şi, în consecinţă, nu va exista o limită teritorial-administrativă în cadrul căreia să vă puteţi deplasa sau să nu vă puteţi deplasa”, a spus Marcel Vela într-o înregistrare video publicată pe pagina sa de Facebook.

Ultimele Articole