spot_img
sâmbătă, octombrie 1, 2022
spot_img

LIVE Ludovic Orban anunță măsurile de relaxare. Cum vom putea merge cu trenul sau metroul

Premierul Ludovic Orban anunță măsurile de relaxare. El face o declarație la începutul ședinței de Guvern, pe a cărei ordine de zi se află un singur proiect de act normativ.

Orban anunță măsurile de relaxare Orban îl contrazice pe Vela investiţii publice Restricțiile pentru călătoria cu trenul șomajul tehnic pentru bugetari
FOTO Guvernul României

”Proiect de lege privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19” este singurul punct pe ordinea de zi a ședinței de luni a Guvernului României.

Institutul Naţional de Sănătate Publică a pus sâmbătă în dezbatere publică o serie de propuneri pentru relaxarea restricțiilor impuse în starea de urgență, acestea urmând să fie valabile începând cu 15 mai.

Ludovic Orban anunță măsurile de relaxare. Proiectul va merge la Parlament

Premierul Ludovic Orban a anunțat la începutul ședinței de Guvern că va fi aprobat un proiect de lege cu noi măsuri privind combaterea COVID-19, acesta urmând să fie transmis Parlamentului. Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a spus că măsurile se cunosc, acestea fiind publicate vineri pe site-ul Ministerului de Interne.

”Pe data de 15 se va încheia starea de urgență. Noi trebuie să avem garanția că vom avea la dispoziție toate instrumentele necesare pentru a putea continua activitatea desfășurată în ultimele trei luni. De ce am ales această soluție? Pentru că decizia CCR limitează foarte mult marja de mișcare. Am decis să elaborăm acest proiect de lege. Decizia CCR a apărut în cursul săptămânii trecute și ne-a pus în situația de a elabora extrem de rapid proiectul de lege”, a spus Ludovic Orban.

La rândul lui, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a spus că este un proiect flexibil, printr-o normă cadru, pentru a putea fi folosit în alte epidemii, dacă va fi cazul. ”Vizează măsuri sectoriale. Sunt măsuri care se cunosc, au fost publicate si vineri pe site-ul MAI și nu reprezintă o noutate. Proiectul va merge spre Parlament”, a declarat Cătălin Predoiu.

CITEȘTE și Ministerul Transporturilor va face distanțare socială în trenuri doar dacă dă bani Guvernul

Ultimele Articole