spot_img
vineri, decembrie 9, 2022
spot_img

FOTO Ucraineni din locuințele bombardate de ruși, cazați în Orăşelul Căilor Ferate

Zeci de ucraineni din locuințele bombardate de ruși din Irpin (aproximativ 25 km nord-vest de Kiev) au fost cazați în mai multe vagoane puse la dispoziţie de Căile Ferate din Ucraina Ukralizniția, în cadrul unui proiect intitulat Orăşelul Căilor Ferate.

Vagoanele sunt conectate la întreaga reţea de utilităţi, iar reprezentanţii companiei feroviare ucrainene pun la dispoziţia persoanelor rămase fără adăpost inclusiv lenjerie de pat, transmite trimisul special al Agerpres în Ucraina.

„Până la 1 octombrie, aceste cinci vagoane vor adăposti oamenii care se află aici. Momentan, avem internet StarLink, apă, aer condiţionat în vagoane, iar căile ferate ucrainene le-au acordat oamenilor şi lenjerii de pat. De asemenea, în vagoane avem toalete. Tot aici avem şi o baie comunală, maşini de spălat haine”, a declarat Irina, o reprezentantă a companiei feroviare de stat.Oamenii primesc cazare și masă în Orăşelul Căilor Ferate

În patru vagoane sunt cazate 63 de persoane, dintre care 11 sunt copii. Cel de-al cincilea vagon este unul restaurant, în care beneficiarii programului primesc trei mese pe zi din partea Crucii Roşii. Adăpostul temporar din vagoanele căilor ferate ucrainene de la Irpin e singurul de acest fel din întreaga ţară.

Totodată, în localitatea Makariv, aflată tot în regiunea Kiev, Guvernul Poloniei a finanţat construcţia unui orăşel modular temporar. Aici au fost amenajate 88 de locuinţe modulare, în care pot fi cazate peste 350 de persoane ale căror case au fost distruse de armata rusă.

Ultimele Articole