spot_img
marți, iunie 28, 2022
spot_img

FOTO Orarele de circulație STB, afișate în stațiile a trei linii de tramvai din București

Orarele de circulație STB au început să fie afișate în stațiile de pe traseul liniilor de tramvai 21, 32 și 41 din București.

”A început afișarea orarelor de circulație în stațiile STB. În stațiile liniilor de tramvai 21, 32 și 41 pot fi văzute deja programele fixe de circulație. Spre deosebire de vechiul format, noile programe afișate prezintă un design îmbunătățit. Pe aceste linii cu frecvențe foarte ridicate s-a recurs la specificarea timpului de așteptare, iar la capete sunt scrise orele exacte de plecare. Este precizat numărul de telefon al Call Center-ului STB, iar călătorii sunt îndrumați să-și descarce și să utilizeze aplicația InfoSTB pentru a avea acces la informații în timp real și anunțuri actualizate (blocaje, devieri etc). Nu în ultimul rând, informațiile principale sunt redactate și în limba engleză”, se arată într-o postare de sâmbătă dimineața de pe pagina de Facebook a Asociației Metrou Ușor.

Trebuie să precizăm faptul că aceste linii de tramvai au majoritatea traeseului delimitat de partea carosabilă cu garduri și/sau bordură înălțată, fapt ce face mai predictibilă circulația lor, fiind redus riscul întârzierilor.


afișaj electronic în stațiile OTL


Sugestii și critici pentru modul cum sunt afișate orarele de circulație STB

”Asociația Metrou Ușor notează și câteva lipsuri în implementarea orarelor: în unele stații (precum 11 Iunie, Regina Maria, Piața Crângași sau Hristo Botev), orarele sunt afișate necorespunzător, peste orare vechi, în tăblițe murdare sau sparte. Orarul fix de circulație este unul dintre elementele de bază ale oricărei stații de transport public. Asociația Metrou Ușor salută reintroducerea acestuia într-un format nou, îmbunătățit și așteaptă să vadă proiectul extins la nivelul tuturor stațiilor de transport public din București și Ilfov, indiferent de operator. Nu în ultimul rând, implementarea poate fi îmbunătățită”, se arată în finalul postării Asociației metrou Ușor. (A.B.)

Ultimele Articole