spot_img
miercuri, iulie 6, 2022
spot_img

Oradea va construi o noua linie de tramvai

“OTL are in vedere construirea unei linii duble de tramvai, in lungime de 12 km spre Episcopia Bihor”, a anuntat recent societatea de transport public din Oradea, informeaza media locala. In ultimii ani transportul cu tramvaiul a castigat teren, in preferintele cetatenilor, avand in vedere ca 65% dintre calatorii din Oradea aleg sa circule cu tramvaiele, in timp ce autobuzele sunt preferate de 35% dintre oradeni.

Pornind de la aceste considerente, conducerea OTL Oradea anunta ca va continua investitiile in achizitia de tramvaie si in extinderea cailor de rulare pentru acestea.

„In 2019 vom continua linia de tramvai de la Emanuel – Calea Aradului – intersectia Aviatorilor – Auchan. Toodata se vor incepe lucrarile de subtraversare de la Podul Dacia, unde va fi afectata linia de tramvai. Probabil ca se va incepe si lucrarea de la blocul Cicero, cu subtraversarea de la ANAF si BCR, unde vom incerca sa circulam pe un singur fir in perioada lucrarilor. Si totodata, vom fi afectati, daca se va incepe lucrarea din Piata Emanuil Gojdu. Ca perspective avem mai multe planuri: cum ar fi o linie de tramvai de aproximativ 12 km de cale dubla spre Episcopia Bihor, un nou depou mai spre periferia orasului. Un depou modern cu parcare supraterana si celule fotovoltaice”, a declarat Viorel Pop, directorul general al OTL.

Primele trei tramvaie noi, din primul lot de zece comandat de la producatorul roman de material rulant Astra Vagoane Calatori, vor ajunge la Oradea in 2019. Fiecare tramvai va avea 160 de locuri, va fi dotat cu un sistem de recuperare a energiei, cu aer conditionat si locuri pentru persoanele cu dizabilitati. Tot de anul viitor, OTL-ul va retrage de pe traseu 30 de tramvaie uzate fizic si moral. Daca nu se vor gasi cumparatori pentru ele, vor fi valorificate la fier vechi.

Societatea de transport public mai are in plan pentru 2019 marirea tuturor peroanelor la 37 de metri, ceea ce va permite cuplarea a doua tramvaie galbene si va duce la cresterea capacitatii de transport.

Investitiile in caile de rulare vor continua. „La finalizarea liniei de tramvai Calea Aradului – Nufarul vom avea 38 km cale dubla de rulare, iar in 2024 – 2030 vom ajunge la 60 km de cale dubla de tramvai”, a punctat directorul general al OTL.

Ultimele Articole