spot_img
miercuri, noiembrie 30, 2022
spot_img

VIDEO Oradea în vremea pandemiei. Dezinfecție la refugiile de tramvai și lucrări la infrastructură

Refugiile de tramvai sunt dezinfectate zilnic, la fel și stațiile de autobuz, iar lucrările de infrastructură se desfășoară în ritm alert. Mijloacele de transport circulă chiar mai des ca înainte, la solicitarea firmelor. Așa arată Oradea în vremea pandemiei de coronavirus de tip nou.

Adrian Bărbulescu

Oradea nu a luat pauză, chiar și în condițiile restricțiilor impuse prin Ordonanțe Militare, în virtutea stării de urgență declarate din cauza pandemiei de coronavirus de tip nou.

Mijloacele de transport operate de societatea Oradea Transport Local SA circulă și duc oamenii către și de la locurile de muncă, pentru că unitățile de producție industrială și nu numai lucrează în continuare. ”La orele de vârf tramvaiele și autobuzele circulă chiar mai des ca înainte. Între orele 6,00 – 9,00 practic am dublat capacitatea de transport, la solicitarea operatorilor din parcul industrial. În acest fel se poate asigura și distanțarea socială, oamenii să nu stea înghesuiți unul în altul”, a declarat pentru Club Feroviar directorul tehnic al OTL, Adrian Revnic.

Oradea în vremea pandemiei. Dezinfectare la cap de linie

Chiar dacă lumea circulă, nu au fost uitate nici măsurile de prevenire a răspândirii virusului Covid-19.

OTL dezinfectează la capăt de linie toate tramvaiele şi autobuzele pentru a asigura protecţia călătorilor. Potrivit unui comunicat al societăţii de transport, “tramvaiele sunt dezinfectate cu atomizor cu motor la staţia cap linie Nufãrul, iar autobuzele, la capetele de linii, cu echipamente de stropit portabile”. În plus, toţi vatmanii şi şoferii OTL au fost dotaţi cu pulverizatoare de soluţii dezinfectante, mănuşi şi măști de protecţie.

Totodată, societatea de transport local a pus în funcţiune una dintre cele mai moderne staţii de spălat autobuze din ţară, în care a investit 140.000 de lei. Noua staţie achiziţionată de societatea de transport local poate spăla un autobuz în doar opt minute.

Refugiile de tramvai din Oradea, dezinfectate temeinic

Societatea Oradea Transport Local are în administrare aproximativ 400 de refugii de tramvai și stații de autobuz, care sunt dezinfectate în permanență de zece angajați.

Aceștia se ocupă de igienizarea elementelor din metal și sticlă ale stațiilor și refugiilor, dar și de pavaj, pentru ca pasagerii să fie feriți de virus. Societatea de transport are un atelier mobil, practic ”o dubiță dotată cu un cub de 1.000 de litri, cu motor și generator, care spală stațiile”, a precizat Adrian Revnic.

Pe de altă parte, lucrările pe șantierele de modernizare a liniilor de tramvai continuă în ritm alert, pentru respectarea termenelor asumate.

Ultimele Articole